Szegedi hírek

2023.09.11. 20:07

Megáldották a Mária-szobrokat - Galéria

Koós Kata

Fotó: Karnok Csaba

Több tucatnyi Mária szoborral érkeztek a hívek a hétfő esti szentmisére az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet templomba. A péntektől keddig tartó Mária-napok keretében Kondé Lajos pasztorális helynök, a dóm plébánosa celebrálta a szentmisét, amelynek végén megáldotta a hívek szobrait. Lajos atya prédikációjában hangsúlyozta, hogy Jézus mindig irgalmas és gyógyító szeretetével veszi körbe az embert. Arra biztatta a jelenlévőket, hogy tartózkodjanak a kevélységtől és a kemény szívűségtől, és ismerjék fel a mindennapokban a Jóisten csodáit. 

A Mária-szobrok megáldása után leplezték a templom legújabb festményét, amelynek történetét az adományozó Csermák Zoltán ismertette. Nagynénje volt Ugri Mária Ilma kalocsai nővér, aki szorgalmazta az 1930-as években az újszegedi Lourdes-i Mária kegyhely megvalósítását, amelyet 1967-ben romboltattak le a kommunisták. A festmény az ő hagyatékának része volt. A barlangban álló Mária-szobrot sikerült kimenteni, ma is a templomban áll az újszegedi Madonna. A barlangkápolna emlékét immár Felföldi Mihály festménye is őrzi az utókor számára a templomban. Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában