Helyi kultúra

2023.10.06. 15:40

Bach művei csendülnek fel

Darók József

Különleges zenei csemegéket kínálnak. Archív fotó: Ádám János

Johann Sebastian Bach műveinek jegyében telik az október a templomi hangversenyeken Szentesen. Bednarik Anasztázia váci orgonaművész különleges koncertjével a szentesi Szent Anna templomba is ellátogat: október 8-án, vasárnap 16 órától lép fel.

Hangverseny-sorozatot indítottam, amelynek keretében az orgonazene fejedelmének, Johann Sebastian Bachnak minden művét eljátszom. Az egyes koncertek anyagát nem korszakok, nem tudományos elvek alapján állítom össze, az elsődleges célom, hogy változatos, hallgatható műsor kerekedjék ki minden egyes alkalommal, igazodva a helyhez és a hangszerek adta lehetőségekhez. A sorozat főhajtás a nagy zeneszerző előtt. Úgy gondoltam, hogy ezt a nagyszerű, mintegy 24 órányi muzsikát egyszer az életemben végig kell játszanom 

– magyarázta a Bach összes művét bemutató körútjáról az orgonaművész.

A Bach Mindenkinek Fesztivál programjával folytatódnak a barokkzenei koncertek, október 20-án a református nagytemplomban. A fesztivált 2016-ban indították útjára hazánkban, és gyorsan kinőtte magát Kárpát-medencei rendezvénnyé.

A szentesi koncert különlegességét adja a népzene és a barokk muzsika találkozása a csepeli Egressy Béni Református Művészeti szakgimnázium népzenei együttese révén. A Bach Mindenkinek-koncerteken ismert művészek is fellépnek, így az itteni eseménynek is lesz díszvendége, mégpedig a város szülötte, a Liszt Ferenc-díjas Pitti Katalin operaénekes teszi még ünnepibbé a hangversenyt.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában