Szegedi hírek

2023.11.01. 08:47

Mire készüljünk akkor, ha mindenszentek napján még plusz programokat szeretnénk a családdal

Összeszedtük mi van nyitva vagy éppen zárva november elsején.

Delmagyar.hu

Fotó: Sipeki Péter

Az első és legfontosabb, hogy a nagy üzletláncok boltjai zárva tartanak. Még az éjjel nappal üzemelő Tesco is 31-én 22 órakor bezár és legközelebb másodikán reggel hatkor nyit. De ugyanez a helyzet az Aldi, a Lidl, a Penny és a Spar esetében is. A Szeged Nova is zárva tart, ők majd csütörtökön hétkor nyitnak újra. De azért nem kell elkeseredni, sok kisebb éjjel-nappali nyitva tart és számos kisbolt is várja majd azokat, akik még az utolsó hozzávalókat szeretnék megvenni a családi ebédhez.

A plázák és bevásárlóközpontok is zárva lesznek. Az Árkád is, így a parkolója is. Viszont ez nem annyira rossz hír, mert ünnepnap lévén november elsején ingyenes a parkolás a városban. Az SZKT pedig mindenszentek és hallottak napi ünnepi menetrenddel készült.

Viszont a kulturális intézmények egy része nyitva tart majd az ünnep alatt is. Ellátogathatunk a Móra Ferenc Múzeumba, a Vármúzeumba és a Fekete házba is. Az Agóra és a művelődési házak viszont zárva lesznek. Üzemelnek a mozik, ha délután valamelyik sikerfilmet szeretnénk megnézni.

Két napig ingyenesen látogatható a Kegyeleti Témapark Kisteleken, ami szorosan kapcsolódik az ünnephez. és a vármegye több városában ORSZÁGOS MINDENSZENTEKI MÉCSESGYÚJTÁS lesz, aminek keretében fényinstallációkat állítanak össze a temetőkben és emlékhelyeken.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában