Szegedi hírek

2023.12.05. 19:15

Gálán köszöntötték az önkénteseket – Galéria

Az Önkéntesek Nemzetközi Napja alkalmából gálát rendezett kedden a Móra Ferenc Múzeumban a Talentum Alapítvány. Itt köszöntöttek több mint félszáz önkéntest, illetve tartottak egy továbbképzést is.

Timár Kriszta

Több mint félszáz önkéntest köszöntöttek a Móra Ferenc Múzeumban. Fotó: Török János

December 5-e az Önkéntesek Nemzetközi Napja. A Talentum Alapítvány ebből az alkalomból idén először Önkéntes Gálát szervezett, hogy így köszönje meg önkéntesei egész éves munkáját. Zsivkovitsné Gyenes Krisztina ügyvezető igazgató lapunknak elmondta, eddig saját rendezvényre hívták meg ezen a napon önkénteseiket, most azonban hagyományteremtő szándékkal a partnerintézményekkel együtt ünnepeltek.

Az eseményen részt vettek az Szegedi Nemzeti Színház, a Móra Ferenc Múzeum és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ osztályain tevékenykedő önkéntesek, a Talentum Alapítványnál segítők, valamint az Európai Szolidaritási Testületi Programban segítő tevékenységet végző külföldiek Törökországból, Belgiumból és Franciaországból. Ők mindannyian elszeparáltan dolgoznak, ez a rendezvény azonban lehetőséget biztosított arra, hogy találkozzanak 

– beszélt a nap jelentőségéről.

Az önkénteseknek először Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója köszönte meg odaadó munkájukat.

Mindenhol szükség van rájuk, és nem csak a nézők koordinálásával, de számos egyéb módon is tudják támogatni az intézményt – például azzal, hogy egy darabot akár tízszer is megnéznek és a hírét viszik 

– fogalmazott. A Móra Ferenc Múzeum önkénteseit Szatmári Csilla közművelődési osztályvezető köszöntötte. Kiemelte, a kultúrpalotában 2011 óta tevékenykednek önkéntesek, hasznos tevékenységüket mutatva pedig megemlítette, hogy csak idén 220 tárlatvezetést tartottak a Kína-kiállításon. Komáromi Katalin a szegedi gyermekpszichiátriai osztály nevében beszélt arról, mit jelent az önkéntesség: mint mondta, örömöt és színt visznek a mindennapokba, mindenki vidámabb lesz tőlük.

A gála második részében szó esett az önkéntesség hazai, társadalmat segítő erejéről, új trendjeiről, valamint kitekintettek az Európai Önkéntes Központ munkájára is. A programot közös koccintással zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában