Szegedi hírek

2024.01.27. 18:10

Citromos sült kolbász is készült Szőregen – Galéria

Szombaton rendezték meg Szőregen a Tömörkény István Művelődési Házban a 10. Szőregi Kolbászmesterek Versenyét, amelyre most nyolc csapat nevezett. Egy biztos: nyeremény nélkül senki sem távozott, még a legkorábban érkező csapat is kapott jutalmat.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Sült kolbász illata lengte be a szőregi Tömörkény István Művelődési Házat, de még a környékét is szombaton. Akkor rendezték meg a Szőregi Kolbászmesterek Versenyét, ahol először nem is a versenyzőkbe botlottunk, hanem két asszonyba, akik Nagyvázsonyból érkeztek. Badacsonyi Ildikó azt mondta, hogy három napot töltenek Szegeden, és az interneten látták a kolbásztöltést, akkor döntötték el, hogy elmennek egészen Szőregig. A kolbász egyébkén ízlett nekik, de nem időztek sokáig, mert a következő úti céljuk már az új zsinagóga volt.

Ott voltak a kolbásztöltők között a Szőregi Rózsahölgyek Egyesület tagjai is. Hegedűs Adika, az egyesület elnöke azt mondta, hogy a kapott öt kiló hús mellé még hoztak öt kilót, mert nagyon sokan eljöttek a kolbásztöltésre. És nem is kellett sokat várni, valóban elfogyott az étel az utolsó morzsáig.

Az igazán megdöbbentő dolgot viszont a körzet önkormányzati képviselője mondta lapunknak. Avramov Andás is végigkóstolta a kolbászokat és azt mondta, hogy volt köztük citromos ízesítésű is.

A képviselő arról is beszélt, hogy ez már a 10. Kolbászmesterek Versenye, amely mostanra egy igazi közösségi esemény lett. Ugyanis nem csak kolbászt töltöttek és sütöttek, hanem már reggeltől különféle programokkal és versenyekkel várták az érdeklődőket. Ami pedig a legfontosabb, hogy a látogatók meg is kóstolhatták a kolbászokat, amiért tulajdonképpen egy jelképes összeget, 500 forintot kértek. A befolyt összegből a szőregi nehéz sorsú családokat támogatják majd.

A verseny résztvevői közül egyébként mindenkit díjaztak, senki sem maradt nyeremény nélkül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában