Szegedi hírek

2024.02.25. 16:00

Gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok támogatására szerveznek jótékonysági futást Szegeden

2024. április 14-én jótékonysági futóversenyt szervez Szegeden a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem. Az „ÁGOTA® Futás - Fuss Értük Szegeden!” című rendezvény a tavasz egyik első nagy élményfutása lesz a Tisza-parti városban, ahová a szervezők több ezer futó jelentkezését várják, a bevételekből pedig az ÁGOTA® Alapítványt és ezáltal a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat támogatják majd.

Delmagyar.hu

Az ÁGOTA Közösség célja elsődlegesen a családjukból kiemelt gyermekek és fiatalok támogatása. A szegedi központú közösség több mint 10 ezer vér szerinti családját nélkülöző gyermeknek ad hitet és mutat jövőt.

Az április 14-ei futóverseny Szeged egyik leghíresebb látványossága a Dóm elől indul majd. A gyermekek 100, 400 és 800 méteres távokon állhatnak rajthoz, míg a felnőttek 3, 6 és 12 km-es, valamint 4x3 km-es váltó távokat teljesíthetnek. A versenyen részt vesznek a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató munkatársai és nevelőszülői is.

A nevezés első szakasza február 14-én kezdődik, az első 1000 regisztráló early bird áron 4500 forintért jelentkezhet az erre a célra létrehozott felületen. Ezt követően a nevezési díj 5500 forintra emelkedik, gyermekek számára pedig egységesen 2500 forintos áron nyílik meg a nevezés lehetősége. Mivel jótékonysági rendezvényről van szó, nagyobb összegű adományokkal is lehet támogatni az ÁGOTA® Alapítványt.

Minden rajthoz álló sportoló emlékérmet és rajtcsomagot kap a rajt előtt. A rendezvényen Kormányablakbusz, egészségügyi szűrőbusz és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tudatos médiafogyasztást népszerűsítő sátra is várja majd az érdeklődőket.

A jótékonysági futás egyik fővédnöke Kopasz Bálint olimpiai bajnok kajakozó, aki az első nevezőként maga is részt vesz majd a futáson.

A részletes programról az érdeklődők az esemény hivatalos Facebook oldalán tájékozódhatnak.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában