Olvasóink dönthetik el, hogy ki legyen az Év embere

2024.02.05. 17:30

Kiss Erzsébet a rászoruló gyerekek angyalkája

Tíz jelöltre voksolhatnak olvasóink lapunk online közönségszavazásán, amely során az Év emberét keressük. Az egyik jelölt Kiss Erzsébet, aki a Fatima Ház Alapítvány kuratóriumi elnökeként a mélyszegénységben élő gyerekek őrangyala. Élelmiszert gyűjt, programokat szervez, karácsonyi kívánságokat vált valóra, de vakol, gazol és fest is, ha erre van szükség a gyermekek boldogságához.

Koós Kata

Több mint húsz éve segíti a nélkülöző családokat.

Fotó: Karnok Csaba

A Délmagyarország és a delmagyar.hu idén is Év embere online szavazást indított. Február 14-éig várjuk online felületünkön kedves olvasóink szavazatait a tíz jelölt egyikére, akiket példamutató szakmai vagy társadalmi munkásságuk, hivatásukban és az embertársaik javára végzett, kiemelkedő teljesítményük miatt válogattunk jelölteknek.

Egyikük Kiss Erzsébet, a Fatima Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki több mint húsz éve segíti a Csongrád-Csanád vármegyei mélyszegénységben élő családokat, kiemelt figyelmet fordítva az ifjúságra. A Csaba utcai Napsugaras Alkotóházban ifjúságsegítő és -fejlesztő programokat rendez, mellette adományboltot vezet és rendszeres gyűjtéseket szervez a rászoruló családok számára. Legutóbb karácsonykor váltotta valóra összesen 247 hátrányos helyzetű gyermek ünnepi kívánságát. Az adománygyűjtések során a zsinórmérték számára kezdettől fogva, hogy „sok kicsi sokra megy”. A legapróbb felajánlásokat is hálás szívvel fogadják az alapítvány munkatársaival, legyen az egy konzerv vagy egy liter tej.

Kiss Erzsébet a legnehezebb körülmények között élők angyalkája, aki a legkezelhetetlenebb gyermekekre sem mond nemet. A mottója: „ide nekem mindet, hadd szeressem őket!”.

Csaknem húszéves álma vált valóra, amikor tavaly megrendezhette az első gyerektábort az ásotthalmi volt határőrlaktanya területén, amely vételárának jelentős részét önerejéből finanszírozta. 

– Az álomért áldozni kell, és ez a táborhely többet ér számomra bármilyen nyaralásnál vagy értéktárgynál – nyilatkozta egy korábbi interjúban lapunknak. Saját kezével festett, vakolt, gazolt, ásott, hogy megfelelő körülményeket biztosítson a mélyszegénységben élő gyerekek számára, akiknek többsége még soha nem járt nyári táborban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában