Szegedi hírek

2024.02.23. 18:37

Közel 150-en voltak a Nem Adom Fel farsangi buliján

Első alkalommal szervezett farsangi bulit a Nem Adom Fel Alapítvány sérült emberek számára. Közel 150-en gyűltek össze az Agórában: jelmezbemutatót tartottak, színpadi produkciókat mutattak be, majd buliztak egy nagyot közösen.

Timár Kriszta

Fotó: Karnok Csaba

Farsangi mulatságot rendezett pénteken a Nem Adom Fel Alapítvány a Szent-Györgyi Albert Agórában. Első alkalommal hirdettek jelmezes bulit a fogyatékkal élő sorstársak számára, az érdeklődés pedig várakozáson felüli volt. Közel 150-en gyűltek össze – köztük olyanok is, akik nem tartoznak az alapítvány kötelékébe, de úgy érezték, ott a helyük ezen a rendhagyó programon.

Ők a Facebookról tudták, hogy farsangolunk és csak úgy eljöttek. De itt van a szegedi csapat mellett a fővárosi is, eljöttek a Nem Adom Fel Kávézó dolgozói, de velünk vannak a mezőberényiek és a Monor melletti Nem Adom Fel Ház mélyszegénységben élő gyerekei is. A népes társasághoz pedig csatlakozott a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány és a Kálvária Védőotthon értelmi fogyatékos és halmozottan sérült fiatalokból álló csapata is

 – sorolta Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány kuratóriumi tagszóvivője.

Jó farsanghoz természetesen elengedhetetlenek a jelmezek – a legtöbben be is öltöztek. Láttunk sárkányt, dalmatát, boszorkányt, Man in Black főszereplőt egy űrlényt szorongatva, sőt ketchup-os üveget is. A kerekesszékes szegedi Gora Patrícia ördögnek öltözött. – Szeretek jelmezt húzni, a barátokkal minden évben szervezünk farsangi bulit. Nagyon örültem ennek is, egyértelmű volt, hogy eljövök. Nem is számítottam rá, hogy ilyen sokan leszünk. Nagyon színes a társaság – mosolygott.

A 6 éves Szandi apukájával érkezett, unikornis hercegnőként mutatta be magát – legyen az bármi is. – Meséltem, hova megyek és azt mondta, ő is mindenképpen szeretne velem jönni – simogatta meg a kislány fejét Hegedűs László. A kislány nem is csalódott a rendezvényben, mint mondta, nagyon jól érzi magát. Amikor beszédbe elegyedtünk vele, éppen a nasis asztalnál eszegetett, mindent megkóstolt, amit batyus buli jelleggel a részvevők összeadtak és kipakoltak a közös asztalra.

A farsangon egyébként bárki felmehetett a színpadra, megmutathatta jelmezét vagy akár produkcióval is szórakoztathatta társait. Volt, aki verset mondott, más táncolt vagy éppen énekelt. Egy szerelmes pár például duettet adott elő, dalukra más páros is táncolni kezdett. Nem sokkal később pedig az egész táncparkett benépesült, egy bulisabb számra ugyanis mindenki táncra perdült.

A színpadi produkciók után karaoke partit tartottak, majd megkezdődött a diszkó, amely késő délutánig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában