Könyvajánló

2024.03.30. 09:00

Juan Gómez-Jurado: Vörös királynő

Timár Kriszta

A Reina Roja, vagyis a Vörös királynő egy trilógia első kötete, amelyben egy baszk rendőr és egy kiemelkedően magas intelligenciával rendelkező nő kényszerűségből egymás társai lesznek egy brutális bűnügy elkövetője után nyomozva.

Antonia egy olyan nemzetközi, titkos rendőri szervezet kulcsembere, amely a rendőrségtől függetlenül, teljes titokban nyomoz kiemelt ügyek kapcsán. A nő a spanyol részleg legfontosabb fegyvere: kimagasló intelligenciája és számítógépeket megszégyenítő logikai képességei és memóriája révén olyan összefüggéseket és jeleket képes észrevenni, amit egy átlagember sosem.

Jon jó rendőr, de rossz döntéseket hoz, emiatt veszélybe kerül a karrierje. Amikor egy Mentor nevű férfi alkut kínál neki, nincs más választása: felkeresi Antoniát és meggyőzi, hogy térjen vissza önkéntes remeteségéből a titkos szervezethez és segítsen kinyomozni, ki áll egy brutális gyilkosság mögött. A legnagyobb spanyol bank elnökének fiát elrabolták, majd megcsonkított holtteste a család egyik szigorúan őrzött ingatlanában kerül elő. Nem sokkal később – miután Antonia és Jon rááll az ügyre – elrabolják az ország leggazdagabb üzletemberének lányát is. Antoniának ekkor világossá válik, hogy nem egyszerű, váltságdíjról szóló emberrablásokról van szó, hanem valami más van a háttérben.

A szedett-vedett nyomozópáros kezdetben nehezen jön ki – ez főleg az antiszociális és traumákkal küzdő Antonia természetének köszönhető –, de idővel csak egymásra számíthatnak és ez összekovácsolja őket. Az óra ketyeg, a tettes pedig elszántabb és ravaszabb, mint azt bárki is gondolná. A nyomozást nehezítik a hatalmi játszmák, az erkölcsi dilemmák és természetesen a személyes problémák is, amelyből szinte minden szereplőnek kijut a könyvben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában