Tokióból érkezett Yumeiho mester Vásárhelyre

2024.03.16. 18:00

Testi és lelki fájdalmakra is gyógyír a japán módszer

Tokióból érkezett Yumeiho mester Vásárhelyre, hogy előadást tartson az egész test kezelésére alkalmas japán módszer terapeutáinak. A nemzetközi szakmai továbbképzés már szombaton reggel gyakorlati bemutatóval indult.

Tábori Szilvia

Képalá: Hisayuki Ozaki 7 danos mester, tokiói Yumeiho Nemzetközi Központ elnöke látogatott Hódmezővásárhelyre. Fotó: Tábori Szilvia

A Yumeiho több mint száz – meghatározott sorrendű – masszázs fogásból álló, tradicionális japán módszer az egész test kezelésére. A nyomó, gyúró, görgető, az izmokat mélymasszázs technikával fellazító, ízületeket korrigáló terápiát egykor Saionji Masayuki foglalta komplex rendszerbe. A nemzetközi masszázsterapeuták szakmai továbbképzésre gyűltek össze most hétvégén Hódmezővásárhelyen. A program különlegessége, hogy 22 év után először látogatott el ide mester a tokiói Yumeiho Nemzetközi Központból. 

Gyógyír a Yumeiho

A  mozgásszervi panaszok egyik hatékony és eredményes alternatív gyógymódja, de számtalan egyéb egészségügyi problémára is megoldást lehet. Gyógyír sokféle fájdalomra, a termékenységgel kapcsolatos problémákra, de hatékonyan segíthet a lelki nehézségek esetében is

 – nyilatkozta lapunknak Hisayuki Ozaki 7 danos mester, a tokiói központ elnöke, aki a szombat reggeli ünnepi megnyitó után rögtön megtartotta gyakorlati bemutatóval egybekötött előadását. 

Gyermekkori gerincferdülés

A Lengyelországból érkező Maciej Dluski 7 danos mester az általuk képviselt Yumeiho lényegét úgy összegezte: a mély szövet masszázst a kiropraktikával ötvöző különleges és komplex program. És ugyan meghatározott rendszer szerint dolgoznak a terapeuták, az egyéni kezeléseken folyamatosan fejlődik tudásuk. Lényegében a gyakorlati tapasztalatokat összegzik, illetve osztják meg egymással egy-egy olyan szakmai rendezvényen, mint a hódmezővásárhelyi. De következő hónapban például Japánban találkoznak a szakemberek. 

Fotó: Tábori Szilva

Maciej Dluski szakterülete a gyermekkori gerincferdülés, nem csupán a kezelés, a megelőzés is. Mint mondta, az eltelt harminc évben látott csodásnak tűnő eseteket, amikor a rengeteg gyógyszer nem segített, egyetlen terápiás kezelés viszont igen. Ez akkor lehetséges, amikor a probléma mechanikai eredetű, tehát az ideg fizikai érintettsége okozza a fájdalmat. Természetesen vannak olyan esetek is, amikor nem ez a leghatékonyabb megoldás. 

Segítség a meddőség kezelésére

A hódmezővásárhelyi Faragó Katalin a nemzetközi központ magyarországi képviselője, terapeuta szintén azt emelte ki kérdésünkre: új módszerekkel, mozdulatokkal, terápiás lehetőségekkel, tapasztalatokkal ismerkednek meg a szakmai gyakorlati napokon. Megtiszteltetés, hogy egyebek mellett Észak-Macedóniából, Japánból, Angliából is érkeztek vendégek most Hódmezővásárhelyre. Az elismert mester már 152 gyermek fogantatását segítette a Yumeiho módszerrel. 

 Az első babám már 23 éves egyetemista

 – mondta. 

Fotó: Tábori Szilva

Az általa kezelt Szőke Krisztina is követte a szakmai program eseményeit. A helyi kórház sebészeti osztályán dolgozó fiatal hölgy egy vetélés után ajánlásra kereste fel Faragó Katalint. A sikeres kezelésnek köszönhetően rövid idő alatt megfogant kislányuk, aki várhatóan alig egy hónap múlva jön világra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában