Szegedi hírek

2024.04.16. 10:15

Megérkezett Szegedre Karikó Katalin – Galéria

Karikó Katalin pontban fél 10-kor érkezett meg a TIK elé, ahol vörös szőnyeggel várták. A bejárat előtt virágcsokorral köszöntötte őt Rovó László, az egyetem rektora.

Timár Kriszta

Ismét rengetegen várták Szegeden Karikó Katalint. Fotó: Karnok Csaba

Október után kedden ismét Szegedre látogatott Karikó Katalin. Az immár Nobel-díjas kutatóprofesszor a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK) kezdte meg kétnapos programját, ahova délelőtt fél 10-kor érkezett meg. Vörös szőnyeggel várták a professzort, akit a bejárat előtt virágcsokorral köszöntött Rovó László, Fendler Judit, Szabó Gábor, Botka László és Salgó László. Fogadására több osztálynyi diák is eljött a TIK elé. Karikó Katalin itt nem mondott beszédet, egyből bekísérték az épületbe.

A nap első felében ünnepi ülést tartanak Karikó Katalin tiszteletére, amelyen részt vesz Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Rovó László rektor, Fendler Judit kancellár, Botka László polgármestere és Salgó László főispán. Karikó Katalin elhozta bemutatni Nobel-díját a Szegedi Tudományegyetemre. Az érem hiteles másolatát az SZTE Nobel-díjas kutatóprofesszora alma materének ajándékozza, és a rendezvény részeként állandó kiállításon helyezi el a Klebelsberg Kuno Könyvtár földszinti terében.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában