Szegedi hírek

2024.05.26. 12:57

Ingyen volt a palacsinta Zsombón – Galéria

Zsombón is megtartották a hétvégén a gyereknapot, ahol ingyen volt a palacsinta és a hamburger is. De a lényeg nem ez volt, hanem az, hogy a gyerekek hogyan csépelték egymást különféle fegyverekkel, amik természetesen habszivacsból készültek.

Suki Zoltán

Habszivaccsal püfölték egymást a gyerekek. Fotó: Török János

Egészen korán megtelt gyerekekkel és szüleikkel a zsombói sportközpont melletti játszótér, ahol a település idei gyermeknapját rendezték. Az első, ami szembetűnt, az az volt, hogy két csapat gyerek vívóálarcban püfölte egymást különféle fegyverekkel. Kiderült, hogy ez egy majdnem teljesen új dolog, és csatárjátéknak hívják.

Lévai Dániel, a csatárjáték parancsnoka, aki Budapestről érkezett Zsombóra, elmondta, hogy csapatonként hat kisgyerek áll össze, és két csapatot eresztenek egymásnak.

A gyerekek nagyon szeretik, mert azért érzik, ha odaütnek, de a habszivacs fegyver nem okoz akkora fájdalmat, amit ne tudnának elviselni. Háromféle fegyverrel, szablyával, hosszú karddal és lándzsával harcolhatnak a gyerekek

 – tette hozzá Lévai Dániel.

A csatárjátékot egyébként nem csak a fiúk próbálták ki, láttunk néhány lányt is, akik ugyanúgy élvezték a harcot, mint a fiúk.

A csatárjátékon kívül még számtalan program volt a sportközpontban. Voltak gólyalábasok, fellépett a Léghajó Meseszínház A három kívánság című műsorukkal, de voltak ügyességi- és sorjátékok, csillámtetoválás, valamint arcfestés, kézműves foglalkozások, lovaskocsikázás, és az ilyenkor elmaradhatatlan légvár is.

De a legnépszerűbb attrakció minden bizonnyal az ingyenes palacsinta és az ugyancsak ingyenes hamburger volt. Mindkét helyen hatalmas sorok álltak, és eleinte azt is gondoltuk, hogy káoszba fullad az ingyenes ételosztás. Azonban miután beszéltünk pár sorban állóval, és olyanokkal is, akik kezében már volt vagy palacsinta, vagy hamburger, megnyugtattak, hogy gyakorlatilag csak egy pár percet kellett várniuk, minden gördülékenyen ment. És a végén mindenki jóízűen falatozott a zsombói gyereknapon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában