Helyi sport

2013.04.09. 21:25

Újra útra kel a Makó

Három Csongrád megyei csapat is mérkőzést pótol ma a labdarúgó NB III Alföld csoportjában – mind idegenben. A 17. fordulóból elhalasztott találkozókon a Mórahalom Tökölre (kezdés: 16.30), a Tisza Volán Vecsésre (15 óra), a Makó pedig Dunaharasztiba (15 óra) utazik.

Mádi József

A 15. fordulót hivatalból május 1-jére halasztották, a további két elmaradt meccse közül az egyiket ma 16.30-tól pótolja a Mórahalom, míg a másikat, a Soroksár ellenit április 24-én 17 órától.

– Nem kell sokat edzenünk az elkövetkező egy hónapban, csak frissíteni, így átalakul az edzésmunkánk is. A halasztások alatt a sérültjeink felépülhettek, kivéve Podonyit, akinek a bokája nem gyógyult meg. A hétvégén megnéztem a Tököl mérkőzését, és számomra kiderült, hogy miért is áll az élbolyban. Komoly hajrával nyert a Dabas ellen, és egy passzolós, sokat futó csapatot ismertem meg benne. Kicsi az esélye, hogy ebből a csoportból még a hatodik is osztályozót játszik, így más alternatívát nem tudok elképzelni, mint hogy nyerünk. Mi pihentek leszünk, míg az ellenfél vasárnap játszott, ez is számíthat. Magyar és Gahwagi eltiltása ellenére is képesnek tartom magunkat, hogy elhozzuk a három pontot. Nagyon várom a támadóinktól a gólt – vélte [namelink name="Csák Zoltán"], a Mórahalom szakvezetője.

A Tisza Volán trénere, Tóth Ákos jól ismeri mind a vecsési pályát, mind a csapatot, hiszen látta és megtapasztalta a mai ellenfél lehetőségeit, tudását.

– Egyelőre csak elméletben lehet olyan taktikát kidolgozni, amely győzelmet eredményezhet, de megvan az elképzelésem, amellyel a Vecsés fölé kerekedhetünk. Ha leállunk velük, ellenük passzolgatni, és teret engedünk nekik, akkor jobbak lesznek. Tele van rutinos, magasabb ligát megjárt játékossal, ám futássebességben jobbnak tűnünk. Ez az előzetes cél, de hogy mit enged a pálya és az ellenfél, az majd Vecsésen kiderül. Beretka ötsárgás, az ő pótlása nem egyszerű, hiszen támadójátékban a legjobb formában lévő játékosom – nyilatkozta [namelink name="Tóth Ákos"], a Tisza Volán edzője.

A Makó az éllovas Dunaharaszti vendége lesz ma 15 órától. A két város közötti távolságot néhány napja egyszer már megtették a Maros-partiak, igaz, teljesen feleslegesen.

– Amit eddig tavasszal elértünk, az elfogadható; egy kis szerencsével ez lehetne jobb, de rosszabb is. Tavasszal először mozdulunk ki Makóról, és ugyan nem ideális, hogy hétköznap van a találkozó, hiszen a tanulóknak kikérő, a dolgozóknak szabadság kell, de a három pont megvigasztalna minket. Ebből is következik, hogy bravúrra készülünk, hiszen van egy kis dac bennünk a múltkori pluszutazás miatt, amely a klub büdzséjét is megviselte. Schreiber még mindig nem teljesen százszázalékos, Kalász már edzett a héten, Tóth A. kisebb húzódással bajlódik, így vannak gondjaink – nyilatkozta [namelink name="Bány Tamás"], a Makó játékos-edzője.

* * *

A tervezett kezdők

Mórahalom: Kovács K. vagy Czirják – Nagy, Sarnyai, Udvari, Szvoboda – Szücs S., Ngalle, Vojnics-Zelics, Fülöp – ifj. Csák, Faragó.
Tisza Volán: Dongó – Kormányos, Vida, Szabó A., Grünwald – Dargó – Szélpál T., Mucsi, Szilágyi, Buzási vagy Harmos – Rácz D.
Makó: Czirbus – Kulacsik, Varga Cs., Rakonczai vagy Kalász, Horváth G. – Tóth T., Siket, Horváth K., Bakos T. – Puskás Cs. – Kohajda vagy Schreiber.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában