Helyi sport

2013.08.13. 21:36

Mórahalom: bronzeső az ugróköteles Eb-n

Négy dobogós hellyel tértek haza a dániai Európa-bajnokságról a mórahalmi ugrókötelesek. Az utolsó pillanatban jött össze a pénz az utazásra.

Munkatársunktól

– Négy bronzéremmel és egy negyedik hellyel büszkélkedhetünk – foglalta össze a múlt héten véget ért ugróköteles Európa-bajnokság végeredményét [namelink name="Martyin Lászlóné Bettina"]. A mórahalmi ugróköteles csapat vezetője világszínvonalú tehetségekkel járt Dániában.

A boldog első Európa-bajnoki érmesek. Fotó: DM/DV

A boldog első Európa-bajnoki érmesek.
Fotó: DM/DV

Évek óta sikeresen szerepelnek a sporteseményeken, de minden esztendőben nehézséget okoz a csapat kijutása a versenyekre. Júliusban lapunk is beszámolt róla, hogy a dániai versenyre nincs meg a szükséges összeg, de az utolsó pillanatban mégis megkapták az anyagi támogatást.

– Az önkormányzat, vállalkozók, magánemberek is segítettek, amiért mindannyian nagyon hálásak vagyunk – fogalmazott az ugrókötelesek vezetője. Így három csapattal és egy egyéni indulóval képviselték a homokháti várost Dániában, ahol felnőtt, 15 év feletti kategóriában hozták el az érmeket. Az egyéni induló egy negyedik hellyel büszkélkedhet, ami szintén nagyon szép eredmény a vezető szerint.

Csillogó bronzérmekkel büszkélkedhetnek a mórahalmiak. Fotó: DM/DV

Csillogó bronzérmekkel büszkélkedhetnek a mórahalmiak.
Fotó: DM/DV

– Folytatjuk a felkészülést, edzések, más, kisebb versenyek várnak ránk. Jövőre a világbajnokságra készülünk, a célt nem lesz egyszerű megvalósítani, Hongkongban rendezik a versenyt – mondta Martyin Lászlóné Bettina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában