Helyi sport

2013.12.27. 19:08

Egy remek év remek zárása

Lapunk és a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata is jótékonykodott, a megyei sportolók pedig nemzetközi terepen remekeltek decemberben. Méltó lezárása volt a hónap 2013-nak.

Gyúrós István

Bár a december nem a legaktívabb sportos hónap, ezúttal is remek sikereket értek el a megyei sportolók, akik több világeseményen is rajthoz álltak.

1. Kék Mókus-kupa. Idén is nagy siker volt a lapunk által is szervezett 27. Kék Mókus- kupa kispályás teremlabdarúgó-bajnokság. Az újszegedi sportcsarnokban rendezett gálanapot több ezren nézték a lelátóról, a főmeccsnek számító nyílt döntőt 1500 drukker látta. A jótékonyság is fontos része volt az eseménynek, a rákos beteg Romics Rolandnak szervezett gálameccsen a 11 éves kisfiú is betalált, két góljával tette feledhetetlenné a napot.

Népszerű volt a Kék Mókus-kupa: a Varga Pince(rózsaszínben) és az ARK döntőjét ezerötszázan látták. Fotó: Karnok Csaba

Népszerű volt a Kék Mókus-kupa: a Varga Pince (rózsaszínben) és az ARK döntőjét ezerötszázan látták. Fotó: Karnok Csaba
2. [namelink name="Oláh Bence"]. Aranyérmet nyert a szegedi Oláh Bencével felálló magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó az olaszországi Trentóban rendezett téli Universiadén. Váltóban még soha sehol nem nyert világeseményt a férficsapat, ez volt az első ilyen alkalom a sportág történetében.

3. Pick Szeged. Zsinórban húsz győzelmet számlál jelenleg a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely klubrekord a kétszeres magyar bajnoknál. [namelink name="Juan Carlos Pastor"] együttese decemberben kiharcolta az EHF-kupában a csoportkörbe jutást, miután kettős győzelemmel ejtette ki a portugál Benficát. A párharcot a szegedi egyesület a fiatalon elhunyt válogatott labdarúgó, [namelink name="Fehér Miklós"] emlékének szentelte.

4. [namelink name="Lajtos Szandra"], [namelink name="Kónya Zsófia"]. A férfiakhoz hason-
lóan a női váltó is dobogós lett a trentói téli Universiadén: a szegedi Kónya Zsófiával és Lajtos Szandrával felálló kvartett bronzérmet nyert, miután a dél-koreaiak és az oroszok mögött, a kínaiakat megelőzve ért célba.

5. [namelink name="Lékó Péter"]. A szegedi Lékó Péter második helyen végzett a Szellemi Világjátékok rapid sakkversenyén Pekingben. Lékó a hétfordulós versenyben és az utolsó körig az élen állt. A befejező partiban a kínai Wang Jü legyőzte, pontszámban beérte, és az egymás elleni eredménnyel megelőzte őt.

6. [namelink name="Novoszáth Melinda"]. A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója és a Haász SZUE úszója, Novoszáth Melinda a középiskolások világjátékán, a Gymnasiadén egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet nyert. A tehetség bemutatkozott világversenyen a felnőttek között is, ugyanis részt vett a felnőtt rövid pályás Európa-bajnokságon.

7. Hód-Fitness SE. A vásárhelyi Hód-Fitness SE versenyzői hat aranyat, három ezüstöt és egy bronzérmet szereztek a Belgrádban rendezett IX. Fitness Európa-kupán. A csapat legeredményesebb versenyzője a háromszoros Európa-kupa-győztes Rakitta Milla lett.

8. Floratom Szeged AC Probart. Elképesztő izgalmak között jutott be a férfi asztalitenisz Inter-kupa legjobb 16 csapata közé a Floratom Szeged AC Probart együttese. A szegediek a francia ASPTT Metropole Lille otthonában 4–2-re nyertek, és várhatják a januári sorsolást.

9. Szegedi TE. A férfi tekecsapat BL nyolcaddöntőjének visszavágóján is nyert az olasz Fugger Sterzing ellen, így kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a Szegedi TE. A csapat a következő fordulóban az osztrák St. Pölten ellen szerepel.

10. [namelink name="Papp Petra"]. A címvédő Papp Petra második helyen végzett a hévízi felnőtt sakk országos bajnokságon. A győzelmet [namelink name="Gara Anita"] szerezte meg a veretlenül záró szegedi sakkozó előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában