Helyi sport

2014.09.08. 18:19

A forduló gólvadásza Vellai Áron, a Szőreg játékosa

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Több dupla is született, de a legértékesebbnek Vellai Áronét, a Szőreg játékosáét ítéltük, hiszen csapata ezzel nyert 4–3-ra Üllésen a megyekettőben.

Gy. I.

Két góllal vezetett a 23. percben Üllésen a Szőreg megyekettes futballcsapata. [namelink name="Móra Tibor"] együttese talán már úgy érezte, zsebben a három pont, ám a hazaiak előbb szépítettek, majd egyenlítettek, a 67. percben pedig a vezetést is megszerezték. Végül azonban pont nélkül maradtak, mert a 83. percben újra egyenlő lett az állás, a 87. minutumban pedig [namelink name="Vellai Áron"] második találatával a győzelmet is kicsikarta a vendégeknek.

– A 23. percben találtam be először, Gyenes Jánostól kaptam remek labdát, bevágtam a védő elé, majd a kimozduló kapus mellett 20 méterről a hosszú sarokba helyeztem. Furcsa meccs volt, ha az elején kihasználjuk a helyzeteinket, simán is nyerhettünk volna, ehhez képest meg kellett küzdenünk a győzelemért. Szerencsére ez a végén összejött, ráadásul az én második találatommal: [namelink name="Kovács Dávid"] harcolt ki egy szabadrúgást 25 méterre a kaputól, amit jobbal a rövid felsőbe tekertem, a kapus nem védhette – mesélte a játékos, aki elmondása szerint legtöbbször árnyékékként kap szerepet.

A 24 éves Vellainak a Szőreg az első Csongrád megyei csapata, korábban kecskeméti nevelésként Bács- Kiskun megyében szerepelt. Játszott a KTE-ben a Ligakupában, edzett az NB I-es kerettel, emellett az Izsákban, az Orgoványban, a Törtelben és a Városföldben is pályára lépett, míg a legutóbbi szezont a megyeegyes Kunszállásban töltötte, ahol hét gólig jutott.

– Szegedre az egyetem révén kerültem, ahol testnevelő tanárként szereztem diplomát. Egy ismerősöm csábított el Szőregre, ráadásul velem együtt Kovács Dávid és [namelink name="Tábi Attila"] is a csapathoz igazolt Kunszállásról. Négy meccsen öt gólnál járok, aminek nagyon örülök – ez annak is köszönhető, hogy mi hárman elég közel helyezkedünk el egymáshoz a pályán, és könnyen meg tudjuk játszani a másikat. Ebből mi is és a csapat is profitál – tette hozzá Vellai Áron, aki jelenleg egy sportáruházban dolgozik, ám később szeretne a tanári pályán elhelyezkedni.

Ezek is érdekelhetik