Helyi sport

2015.06.16. 20:54

Pályán az utánpótlás

Gólok, eredmények, sikerek.

Munkatársunktól

Asztalitenisz
Nagyszerűen szerepeltek a szegedi pingpongosok a kelet-magyarországi területi ranglistaversenyen Karcagon, valamint a MOATSZ-kupán Budapesten. A karcagi versenyen Tubak Dániel három, Nagy Bence kettő, Szabó Imre, Tóth Nóra és Sztanó Krisztina egy érmet szerzett.
Eredmények, U11-es lányok: 2. Tóth Nóra (ATSK Szeged), 3. Sztanó Krisztina (ATSK Szeged), U13-as fiúk: 2. Tubak Dániel (ATSK Szeged), serdülő fiú páros: 2. Szabó Imre, Tubak Dániel (ATSK Szeged), serdülő fiú egyes: 3. Tubak Dániel (ATSK Szeged), ifjúsági fiú páros: 2. Nagy Bence (ATSK Szeged), Szepesi Bence (Jászkun Volán), ifjúsági fiú egyes: 3. Nagy Bence (ATSK Szeged).

A budapesti MOATSZ-kupán az egyéni versenyszámokban a lányoknak sikerült érmet szerezniük Sztanó Krisztina révén, aki az U11-es korcsoportban állhatott fel a dobogó második fokára. Sztanó az elődöntőben a szintén szegedi Kenesey Blankát (Statisztika PSC) győzte le, majd a döntőben Adamik Csengétől (Tatai AC) szenvedett vereséget. A fiúk közül Tubak Dániel és Szabó Imre jutott a legjobb 16 közé. Az ATSK újonc fiúcsapata pedig negyeddöntőt játszott az országos utánpótlás csapatbajnokságon. A Szabó Imre, Tubak Dániel, Tóth Szabolcs összetételű csapat meggyőző játékkal jutott a legjobb nyolc közé, ahol a sokkal esélyesebb BVSC ellen is akadtak izgalmas pillanatok, de végül nyert a fővárosi együttes.

Atlétika
Bevették Veszprém várát a szegedi Titán TC gyermekatlétái. 60 és 600 méteren álltak rajthoz a Balaton-bajnokságon, ahol öt versenyző hét versenyszámban öt érmet, három aranyat és két bronzot szerzett. A Titán TC eredményei, fiú 60 m (2005): 1. Kovács Árpád, fiú 600 m (2005): 3. Kovács Árpád, fiú 600 m (2006): 4. Hallay Péter, leány 600 m (2005): 3. Jost Zita, leány 600 m (2004): 1. Mészáros Zsófia, leány 600 m (2003): 1. Kovács Boglárka.

Duatlon
A csongrádi Idegenforgalmi SE utánpótlás fiú sportolói újonc korosztályban duatlon magyar bajnoki címet nyertek Kaszón, az országos bajnokságon. A versenyen rajthoz állt a teljes magyar élmezőny.

A csapat tagjai: Dobai Konrád, Radics Milán, Török Szabolcs, edzőjük: Gyovainé Kósa Erika.

A csongrádi Idegenforgalmi SE duatlonosai aranyat nyertek. Fotó: DM

A csongrádi Idegenforgalmi SE duatlonosai aranyat nyertek. Fotó: DM
Kézilabda
Kecelen és környékén rendezték meg a Pünkösd-kupa utánpótlás kézilabdatornát, amelyre 91 csapat adta le nevezését. A 2003-as születésű fiúk versenyében indult a Pick Szeged csapata, amely megnyerte a viadalt. A csoportmérkőzések során a tavalyi döntős Angyalföld SI-vel találkoztak először, és magabiztos győzelmet arattak. A csoportmérkőzéseket követően került sor az Ada elleni mérkőzésre. A kiváló utánpótlásmunkát végző vajdasági csapatot is sikerült legyőzni, így a szintén veretlen Debrecen várt a döntőben a fiúkra.

A finálé inkább nagy küzdelmet, mint szép játékot hozott, de végül sikerült a végjátékban is pontosan játszani, így kupagyőztesként zárták a hétvégét a Pick Szeged fiataljai.

Csoportmérkőzések: Pick Szeged 2003–Angyalföld SI 20–6, Pick Szeged 2003–Szigetszentmiklós 18–9, Pick Szeged 2003–Gézengúz (Kalocsa) 13–4. Elődöntő: Pick Szeged 2003–Ada 23–9. Döntő: Pick Szeged 2003–
Debrecen 16–15.

Ökölvívás
A hétvégén megrendezett Budapest-bajnokság adott otthont a női ökölvívók utánpótlás-válogatójának is. Három szegedi versenyző vett részt a versenyen. Harmos Bettina junior 57 kilogrammban harmadik helyezést ért el, míg az ifjúságiaknál Ocskó Anna 57 kilogrammban és Cseri Gitta 69 kilogrammban aranyérmet szerzett. A válogatónak június 27-én, Halásztelken lesz még egy fordulója.

Triatlon
A Titán Triatlon Club versenyzői is megkezdték az idényt, méghozzá egy kétnapos versennyel Tiszaújvárosban. Az egyesületek 3-5 fős csapatai mérték össze tudásukat a klubcsapat országos bajnokságon. A titánokat három csapat képviselte: a serdülő lányok az 5. helyen végeztek, az ifi és junior fiúk pedig nagy küzdelemben a dobogó 3. fokára állhattak. A lányoknál Balázs Adrienn, Kovács Réka Lili és Ruzsa Kata alkotta a csapatot, a fiúknál pedig Majoros Csaba, Kurucsai András, Szaszkó Dominik és Sántha Péter szerepelt. Másnap az egyéni versenyekre került sor. A legkisebbeknél Kovács Ákos 4. lett, az újonc I. kategóriában Joó Luca a mezőny legjobb futóidejével került a 3. helyre. Gyermekkorosztályban Kovács Réka Lili a 17., a serdülőknél Balla Bálint a 8. helyen végzett. Majoros Csaba 7., Sántha Péter 9., Fekete Hanga és Farkas István egyaránt a 4. helyen végzett a sprinttávon, mindannyian értékes ranglistapontokat szereztek ezzel az éves versenysorozatban. Edzőjük Balla Péter és Farkas István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában