Helyi sport

2015.08.15. 21:13

Lékó-Li Csao - Döntetlen lett a második játszma is

A szombati összecsapáson a világranglista 33. helyén álló Lékó játszott világossal, és a 42. lépésben állapodott meg a remiben riválisával.

delmagyar.hu

A második játszma is döntetlennel zárult Lékó Péter és a kínai Li Csao Szegeden zajló sakk párosmérkőzésén, így 1-1 az állás. A viadal honlapja szerint a szombati összecsapáson a világranglista 33. helyén álló Lékó játszott világossal, s a 42. lépésben állapodott meg a remiben riválisával.

A hatjátszmás mérkőzés következő partija vasárnap 15 órakor kezdődik, s akkor a 26 éves, a világranglistán 14. Li vezeti a világos bábukat. A párosmérkőzés csütörtökig tart, ha döntetlenre végződik, két rapid játszma következik.

Amennyiben a játékosok akkor sem jutnak döntésre, "hirtelen halál" jön, amikor a világosnak öt, a sötétnek négy perc gondolkodási ideje van, de a sötéttel játszónak elegendő a döntetlen a végső sikerhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában