Helyi sport

2016.07.30. 11:04

A városi rangadót a gyulaiak nyerték: Szeged 2011-SZEOL 1-0. Nézze meg galériánkat!

A labdarúgó NB II nyitófordulójában a Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0-ra nyert Gyulán az idén feljutó SZEOL SC elleni városi derbin. Lászik a végén beállt és első mozdulata piros lapot ért.

Gyúrós István, Papós Tamás

Szeged 2011-Grosics Akadémia–SZEOL SC 1–0 (1–0)

Férfi labdarúgó NB II, 1. forduló. Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Nazsa Tamás - gyengén (Szilágyi Norbert, Csatári Tibor).

Szeged 2011-Grosics Akadémia: Szántai – Áchim, Farkas, Tóth, Mészáros - Horváth, Zabari (Gergely, 61.), Király - Germán - Andorka (Balogh, 54.), Zádori. Vezetőedző: Klausz László.

SZEOL SC: Dongó – Kéri, Gajág (Puskás, 51.), Ikonomu, Grünvald (Makszimovics, 79.) - Rácz (87.), Forró, Lévai, Buzási, Beretka - Péter. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gólszerző: Farkas (11.).

Sárga lap: Zádori (5.)., Király (68.), ill. Forró (29.), Lévai (89.).

Kiállítva: Lászik (88.).

 

Szeged Szeged ellen: Szeged 2011-SZEOL. Fotó: Frank Yvette

Vége. 1-0-ra nyert a Szeged 2011.


88. perc: Lászikot becserélte Tóth Ákos, de Lászik első mozdulata piros lapot ér: utolsó emberként buktat. A mozdulatnál csak a szabadrúgás volt rosszabb. A SZEOL SC ember- és gólhátrányban várja az utolsó perceket.


87. perc: Balogh tiszta helyzetben lőhet, de csúnyán fölé bombáz.


86. perc: "Be kellene gurítani még egyet - szólnak a hazai drukkerek.


79. perc: Tóth Ákos kockáztat, védő helyett támadót állít be: Grünvaldot Makszimovics váltja.


76. perc: Balogh életerős lövése után Dongó szögletre ment.


68. perc: Puskás 25 méterről szabadrúgással következett, Szántai mozdulni sem tudott a löketre, ami után a bal oldali kapufa mellett suhant el a labda.


60. perc: Ez már a harmadik gól a meccsen, de Zádori lövése előtt is les volt, marad az 1-0.


59. perc: Szögletet rúghat a Szeged 2011, Tóth Ákos pedig a kulacsát is földhöz vágja mérgében, az ilyen helyzeteket el akarja kerülni. Érthető, a kapu előtti kavarodásban majdnem gólt is szereznek a hazaiak.


54. perc: Csere a hazaiaknál is: Andorka helyett Balogh érkezik.


52. perc: Körülbelül 40 SZEOL-drukker maradt a vendégszektorban, több mint húsz szegedi tehát megunta a körülményeket és elindult haza.


51. perc: Cserél a SZEOL: a sérülést szenvedő Gajág helyett Puskás érkezik.


Vége az első félidőnek. A SZEOL SC a játékrész közepére vette fel a ritmust, de akkor már késő volt. A hazaiak akár 3-0-ra is vezethetnének, a ziccereik kihasználatlanul hagyása még visszaüthet.


Közben látjuk, ráccsal körbekerített, 1000 forintért nem éppen ár-érték arányos helyen szorítottak helyet a vendég drukkereknek, a SZEOL SC szimpatizánsai panaszkodnak is a hely minőségére, hiszen látják, a hazai lelátón tökéletes körülmények vannak. Azt mondták, lehet nem várják meg a meccs végét, hiszen még árnyékot sem kapnak, a rácson keresztül pedig egy kis lyukon kapnak ételt és italt a büféből.

39. perc: Király lő 20 méterről, Dongó nagyot védett, pontosabban öklözött. Nem sokkal később Germán is távolról teszteli a SZEOL kapusának reflexeit.


32. perc: Gól, Germán lövi, de lesállást követően. Érvénytelen a találat.


30. perc: Beretka lövése nem volt veszélyes, de legalább a SZEOL SC is mutat valamit. Most a mezőnyjáték dominál, a vendégek felvették az NB II-es ritmust.


24. perc: Andorka előtt ott az üres kapu, de addig kezeli a labdát, míg két lövésébe is bele tudnak lépni a védők. így nincs gól. Egy hazai drukker bekiabálja: ébresztő, gyerekek, már 3-0-nak kellene lenni.


23. perc: A maroknyi szegedi csoport most közelebb jutott a pályához, de a kerítésnél öt biztonsági őr figyel rájuk, akik távolabb is kísérik őket. Ha regisztrálnának, bejutnának.


22. perc: A SZEOL SC első szép támadása végén Péter lő, miután Gajág fejelt szépen neki, Szántainak szüksége van a védésre.


19. perc: Kéri nyújtott lábbal csúszik be, nem véletlenül reklamálnak minimum sárga lapot a hazai szurkolók. A bíró nem ad semmilyen lapot.


12. perc: egy maroknyi szegedi tábor rákezd egy Szegedet éltető nótára. Ők a pályától 30 méterre szurkolnak, vélhetően nem akarták regisztrálni magukat a helyszínen, hiszen a lelátón elférnének. Zászlókkal érkeztek, idáig hallatszik a nótájuk, egy biztonsági őr figyel rájuk, hiszen a kőkerítésen ülnek és állnak.


11. perc: Farkas megszerzi a vezetést, szöglet után kapott jó passzt, egyből fejelt is. 1-0 A SZEOL SC talán túlságosan is alárendelt szerepet játszik, ki kell jönnie a sündisznóállásból.


7. perc: Óriási helyzet, Andorka az üres kapu előtt lő, de a felső lécet találja el.


6. perc: Germán szöglet után fejelt fölé.


5. perc: Zádori sárga lapot kap színészkedésért, el akart játszani egy tizenegyest, a bírót nem verte át.


1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a SZEOL SC egyelőre átadja a kezdeményezés lehetőségét a hazaiaknak, a 4-5-1-es felállásuk is erre engedett következtetni.


17.55: Üdvözöljük olvasóinkat a gyulai Grosics Akadémiáról, ahol NB II-es "városi" rangadót rendeznek a bajnokság nyitófordulójában: a Szeged 2011 fogadja a SZEOL SC együttesét. A nézőknek árnyék, a játékosoknak szikrázó napsütés jut, hamarosan kezdődik a derbi. Körülbelül 200 néző foglalt helyet, Szegedről is érkeztek szurkolók. A szpíker bemondta, hogy "Hajrá, Szeged!". Ezt most mindkét csapat magáénak érzi.


Korábban:


Ilyen izgatottan rég várhatták a szegedi futballkedvelők az NB II-es szezont, hiszen a város két csapata is szerepel a másodosztályban, ráadásul egymás elleni ütközettel rajtolnak. És persze mert végre olyan együttes is van köztük, amelynek a hazai találkozói Szegeden lesznek – többek között vélhetően ez is befolyásolhatta internetes szavazásunk végeredményét, amely lejjebb látható a grafikonon.


Az első meccset viszont Gyulán (Zrínyi Miklós tér 25.) rendezik, a Grosics akadémia stadionjában fogadja a Szeged 2011 a SZEOL SC együttesét. Utóbbi klub pénteken sajtótájékoztatót tartott, amelyből kiderült: már csak az eredményjelző hiányzik a SZVSE-pályáról, ahová majd mérkőzésenként maximum 1700 jegyet adhatnak el.


– Rengeteg energiát fordítottunk a pályára. Nemcsak a szövetségnek akartunk megfelelni, hanem a szurkolóinknak is, akik megérdemlik, hogy kulturált körülmények között drukkoljanak a klub saját nevelésű labdarúgóit is felvonultató csapatnak – hangsúlyozta Halkó Pál ügyvezető.


Visszatérve a meccsre: a Csongrád megyei sportszeretők nyilvánvalóan városi derbiként tekintenek az összecsapásra, de a trénerek más-más okból nem ezt hangsúlyozzák.

– Komoly céljaink vannak a szezonban, ezért függetleníteni kell magunkat minden ilyen körülménytől – nyilatkozta Klausz László, a Szeged 2011 edzője. – Az összes meccs ugyanolyan, különbséget nem tehetünk bajnokik között. A játékosoknak sem kell kiemelnem, milyen fontos a jó rajt. Akár újonccal, akár bajnokesélyessel találkozunk, nálunk csak a győzelem számít.


– Talán ha nem az első fordulóban találkozunk, ez még szempont is lehetne, de nekünk ez nem városi rangadóként van a fejünkben, hanem az első NB II-es mérkőzésként – reagált Tóth Ákos, a SZEOL SC mestere. – Két éve még a megyeegyben voltunk, így természetes, hogy ez az érzés mindent felülír. Izgatottan várjuk, próbálunk meglepetést okozni, de ez nem könnyű, hiszen egyik pillanatról a másikra egy csapat sem lesz NB II-es. Ez egy út, amelynek az elején járunk.


Úton lesznek a SZEOL SC szurkolói is, akiknek több körülményt is figyelembe kell venniük. Hivatalosan 67 vendégdrukkernek tudnak helyet adni a Grosics akadémián. A hazai klubtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a SZEOL SC szimpatizánsainak regisztrálniuk kell, ami fényképkészítést jelent, illetve az adatok felvételéhez személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges.


Akik mindkét csapatban játszottak


[namelink name="Farkas Márk"]

A Volánban indult a pályafutásom, 2004- től 2009-ig, majd 2011-től 2013-ig szerepeltem a SZEOL elődjénél. A szurkolók úgy készülnek, mint egy presztízsmeccsre, de nekünk ez nem több egy sima bajnokinál. Mi itt vagyunk Gyulán, ők Szegeden, néhányunkat leszámítva a két keret játékosai alig ismerik egymást, szóval közel sem lesz olyan, mint egy madridi Atlético–Real derbi.

Farkas Márk.

Farkas Márk.

[namelink name="Kéri Tamás"]

Az a legfontosabb, hogy jól rajtoljunk, nem azt kell nézni, hogy ki ellen. Mindenáron meg kell próbálnunk nyerni, de nem azért, mert a Szeged 2011 az ellenfél, hanem mert fontos a jó kezdés. 2012 és 2015 között játszottam mostani ellenfelünknél, ebből két évet Gyulán, így ismerem a környezetet. Tulajdonképpen egy edzőpályán lesz a meccs, amely olyan nagy előnyt nem jelent a hazai csapatnak.

Kéri Tamás

Kéri Tamás

Bemutatkoztak az újak

Bemutatta nyolc új igazolását az NB II-es újonc SZEOL SC. Búrány Zoltán, Lévai Norbert, Vágó Levente és Mendebaba Szása saját nevelésként tér vissza, Ikonomu Konsztantinosz, Harsányi István, Péter Antal  és Lászik Milán új igazolás. További hír, hogy az SZVSE-pálya minden kitételnek megfelelt, így biztosan itt lesznek a csapat hazai meccsei. Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában