Helyi sport

2019.03.14. 11:07

Győzelem után ismét itthon játszik a Metalcom

A mentális gát átszakadása után a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata magabiztosan legyőzte a Kaposvárt, szombaton 18 órától pedig már az UVSE-t fogadja az OB I-es középszakasz alsóházának 4. fordulójában.

Becsei Dávid

Ismét hazai környezetben játszik a férfi vízilabda OB I-ben a Metalcom Szentes. A Kurca-parti együttes az elmúlt hétvégén nehéz mérkőzésen egy kiváló negyedik negyednek köszönhetően 13–8-ra legyőzte a Kaposvárt otthon, szombaton 18 órától pedig a KSI-t legyőző UVSE-t fogadja.


– A Kaposvár elleni rossz három negyed egy hosszabb folyamat része volt – emlékezett vissza Somogyi Balázs, a Metalcom Szentes csapatkapitánya. – Még az alapszakaszban döntetlent játszottunk Szombathelyen, pedig nyerni szerettünk volna, majd első meccsünket a rájátszásban elvesztettük Tatabányán. Ezzel egy rövid, de negatív periódusba kerültünk, amiből tudtuk, hogy a somogyiak ellen ki kell jönnünk – folytatta.


7–7-ről indult az utolsó nyolc perc a Kaposvár ellen, innen nyertek simán Somogyiék.


– Odatettük magunkat szívből végig, de a negyedik negyedben szakadt át a mentális gát, amely végül megtolta a csapat szekerét – avatott be bennünket a részletekbe a három gólig jutó Somogyi.


Az UVSE ellen sem vár rájuk könnyű találkozó, Benedek Tibor edző irányítása alatt a masszív védekezés és a lelkes küzdelem jellemzi a fiatalokat.


– Nincs vesztenivalójuk, minden meccsen tanulnak és fejlődnek. Nehéz meccs lesz, de Szentesen senkinek sincs könnyű dolga ellenünk, szeretnénk itthon tartani a három pontot – fogadkozott az UVSE-mérkőzés előtt Somogyi Balázs, a Metalcom csapatkapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában