Helyi sport

2019.08.23. 16:57

Vajda Attila edzőként a vébén - csak annyit zavar, amennyire igény van

A Szegedi Vízisport Egyesület olimpiai és világbajnok kenusa, Vajda Attila (36) immár edzőként dolgozik a szegedi világbajnokságon. Több kenus tanítványa is érdekelt az eseményen.

Mádi József

– A legutóbbi vb Szegeden és gitár. Mi jut erről az eszébe?

– A 2011-es Maty-éri eseményt felvezető kampányfilm, amely sok szempontból emlékezetes volt.


– A hazai pályán megszerzett világbajnoki cím után bemutatott vízi produkció előre eltervezett volt?

– Készültem rá... Igazából csak boldogság volt, és meg akartam köszönni a szurkolóknak a biztatást. Ha egy kenus feláll a hajóban, egy darabig még csak-csak áll, de borítékolható, hogy valamerre kiesik belőle. Ha esni kell, essek a közönség felé, legyen show – ez futott át az agyamon. Adta magát a helyzet, én pedig kihasználtam.


– Újra Szeged, és újra vb, viszont most már edzőként, nem versenyzőként. Milyen érzés?

– A tajvani csapattal 2017-ben voltam itt a világkupán, ifjúsági Európa-bajnokságon is jártam fiatalokkal, de a felnőttek között magyar versenyzők edzőjeként ez az első világeseményem. Más érzés, még mindig szokom. Az elején még nagyon izgultam, de most már nyugodtabban dolgozok a csapattal. Csak annyit zavarok, amennyire igényük van.


– Hoppol, ha tempót kell váltani?

– Inkább szurkolok. Bodonyi András nem hallhatta, de a televízió, a kivetítő előtt most is mondogattam, hogy gyere, gyere, emeld magad, jó lesz az. Örülök, hogy jó időt kenuzott, és kilencven százalékban megcsinálta, amit megbeszéltünk. Talán idei legjobbját hozta össze, és ahhoz, hogy fejlődjön, ilyen időket kell teljesítenie. Ha ilyen időjárás és szél lesz végig a vb-n, meg kell tanítani hátszélben kenuzni.


– Vannak még kenus tanítványai, mit vár tőlük Szegeden?

– Bízom a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám 500 méteren startoló párosban, bennük van az érem. Az 1000 méteres párosban van egy kis változás, de Kiss Balázs jól megoldotta a feladatot a beugró Mike Robival. Mentettük a menthetőt, így elvárásaim nincsenek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában