Helyi sport

2019.09.03. 12:42

Vasember-sikerek: Gábe és Tarnai is szép nemzetközi helyezést ért el

A világ legnépszerűbb triatlon versenysorozata, az Ironman féltávú változatában (70,3) két remek szegedi eredmény is született.

Munkatársunktól

A világ legnépszerűbb triatlon versenysorozata, az Ironman féltávú változatában (70,3) két remek szegedi eredmény is született: [namelink name="Tarnai László"] 11. helyen végzett Írországban, a Suncity Tri­­athlon Team versenyzője, [namelink name="Gá­­be Tamás"] pedig a 25–29 évesek kategóriájában a 6. legjobb volt Indonéziában.

Gábe Tamás volt a legjobb úszó. FOTÓ: SUNCITY TRIATHLON TEAM

Gábe Tamás volt a legjobb úszó. FOTÓ: SUNCITY TRIATHLON TEAM

– 14 Celsius-fokos tengerben úsztunk, a rajt jól sikerült, a végén fokoztam a tempót, így a 4. helyen állva jöttem ki a vízből – kezdte beszámolóját Tarnai a Dún Laoghaire-i viadalról. – Technikás pályán bringáztunk, a ködben pedig nem vált előnyömre, hogy előzetesen nem tudtam bejárni ezt a szakaszt, így a 13. helyre visszacsúsztam, miközben elejtettem az utolsó energiaszeletemet. Tíz kilométer futás után már nem sok energiám maradt – árulta el a szegedi triatlonos.


Gábe a Bintan-szigeten nem csak kategóriás helyezésének örülhetett: a profikat is bele­szá­mítva a teljes mezőny legjobb úszója volt, ezért a fenti ké­­pen látható különdíjat kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában