Szegedi éremeső

2019.10.03. 10:26

Kiválóan zárták a Közép-Európa Kupát az íjászok

A Szeged Sportíjász Egyesület két versenyzője, Banda Árpád felnőtt reflexes és Olasz Dániel kadett reflexes íjász több éremmel térhetett haza Tápiószentmártonból, ahol tíz ország versenyzőjének részvételével rendezték meg a Közép-Európa-kupa utolsó fordulóját.

Nemzetközi viadalon remekeltek. Banda Árpád és Olasz Dániel is jó formában versenyzett. FOTÓ: SZEGEDI SPORTÍJÁSZ EGYESÜLET

A felnőttek 70 méteres távon zajló versenyét Banda 659 körrel magabiztosan nyerte. A versenysorozatot két első és második helyezése alapján a szegedi íjász nyerte.

Vegyes párosban a Banda-­Deutsch Judit páros szoros meccseket lőtt, amelyeket dön­tet­lenre hozták, így szétlövéssel mentek tovább. Egészen az aranydöntőig meneteltek, ahol a szlovák Duchon Juraj és a riói olimpikon, Longova Alexadra várt rájuk. Itt sem sikerült dönteni, szétlövés után Bandáék az ezüstérmet szerezték meg.

Nemzetközi viadalon remekeltek. Banda Árpád és Olasz Dániel is jó formában versenyzett. FOTÓ: SZEGEDI SPORTÍJÁSZ EGYESÜLET

A GP-versenyben Banda mindössze egy pontot vesztett, így az aranyéremért lőhetett. Szoros párbaj végén egy vesszőt lőve döntöttek. Banda vesszője távolabb volt a középponttól, így újabb ezüstéremmel gazdagodott.

A másik szegedi íjász, Olasz kitűnő versenyzéssel bronzérmet szerzett, míg összesítésben a kupasorozat második helyére került. Vegyes párosban Ko­vács Enikővel lecsúszott a do­bogóról, negyedik lett. A GP-forduló első hat mérkőzéséből ötöt megnyert, majd a döntőt is 7–3-ra, így aranyéremmel térhetett haza Szegedre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában