Pályán a sporik

2019.12.30. 17:02

Szombaton rendezik a Sípmester fesztivált

Ezúttal Budapest ad otthont a már hagyományosnak mondható, év elején esedékes Sípmester fesztiválnak. A megyei játékvezetők ezúttal maguk is játszanak, a Csongrád megyei csapat szeretne előrébb végezni, mint az elmúlt években.

Munkatársunktól

Nyitómeccset jászik szombaton a megyei játékvezetői csapat a budapesti tornán.

Fotó: CSONGRÁD MEGYEI JV VÁLOGATOTT

Ha év eleje, akkor Sípmester fesztivál: nem lesz ez másképp 2020 első hétvégéjén sem, amikor már tizenötödik alkalommal találkoznak egymással Magyarország játékvezetői, képviselve saját megyéjüket. Az eseménynek a torna történetében először Budapest ad otthont, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csarnokában rendezik a mérkőzéseket. A rendezvény alapgondolata, hogy a labdarúgó-játékvezetők a bajnokság szünetében megmutassák, hogy nemcsak a szabályok alkalmazásban, hanem a játékban is képesek eredményesen teljesíteni. Szombaton a csoportmeccseket játsszák le, majd vasárnap jönnek a helyosztók: a torna pedig senkinek sem ér véget hamarabb, a 17–20. helyért is ugyanúgy játszanak majd a csapatok. Az érmekért zajló meccsek előtt az MLSZ-válogatott és az újságíró-válogatott csap össze, majd vasárnap délutánra kiderül, idén melyik megye játékvezetői válogatottja lesz a legjobb.

A január 4-i megmérettetés előtt Kalmár László, a Csongrád megyei játékvezetői bizottság elnöke elmondta, elégedettek lennének, ha az elmúlt évekhez mérten sikerülne előrébb végezniük, azaz a kilencedik helynél előkelőbb helyen zárnának a fővárosban. A csapat nyár óta együtt készül, havi két alkalommal közös tréningekkel és kispályás tornákkal.

A Csongrád megyei csapat programja, szombat, 8 óra: Csongrád–Hajdú-Bihar. 11.20: Somogy–Csongrád. 13 óra: Nógrád–Csongrád. 14.40: Csongrád–Borsod-Abaúj-Zemplén.

A Csongrád megyei játékve­zető-válogatott kerete: Kormányos Gábor, Borbás Bottyán Aurél, Tihanyi Gábor, Barta Norbert, Soós István, Bálint Dániel, Gargya Balázs, Kis Má­­té, Maurer János, Szabó László, Kakuk Szabolcs, Szöllő­­si Ferenc. Tartalékok: Migh Tamás, Hideg Bence, Halász József, Halász László, Virág András Barnabás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában