Nem ment biztosra

2020.01.30. 10:38

Világkupagyőztes lett a szegedi szkanderes

Egyik kezével sem talált legyőzőre a csehországi világkupán a szegedi szkanderező, Fábián Zsolt. Gőzerővel készül most már a májusi balatonfüredi Európa-bajnokságra, amelyre szinte biztosan kvalifikálja magát az áprilisi országos bajnokságon.

Becsei Dávid

Duplázott. A szegedi Fábián Zsolt (középen) mindkét kezével legyőzhetetlennek bizonyult Csehországban. FOTÓ: BARZSÓ HENRIETTA

Éremeső borította be a magyar szkanderezőket a csehországi Dubnanyban rendezett világkupán. Húsz éremmel térhettek haza, amelyek közül nyolc a legfényesebben csillogott. A szegedi Fábián Zsolt két aranyérmet nyert, –75 kg-ban jobb és bal kézzel sem nem talált legyőzőre.

– Nem ez volt életem legnehezebb versenye – emlékezett vissza megkeresésünkre Fábián Zsolt az egy héttel korábbi megmérettetésére. – A két arany­érem némiképp elvárható volt tőlem, de azért nem mehettem biztosra, mert az ilyen versenyeken akárki nem vehet részt, nem lehet csak úgy beesni egy világkupára a kocsmából. Mindkét kategóriában tizenhárman indultunk. Ebben a sportágban néhány másodperc alatt dőlnek el a meccsek, így nagy harcról nem beszélhetünk, de jobb kézzel egy szerb srác ellen komoly erőkifejtésre volt szükségem. Bal kézzel egy honfitársamat, Lőczi Jánost győztem le – avatott be a részletekbe Fábián.

Duplázott. A szegedi Fábián Zsolt (középen) mindkét kezével legyőzhetetlennek bizonyult Csehországban. FOTÓ: BARZSÓ HENRIETTA

 

Most már a májusi Európa-bajnokságra fókuszál, amelyet Ba­latonfüreden rendeznek majd meg, de fontos megjegyezni, hogy erre még kvalifikálnia kell a sárosdi országos bajnokságon áprilisban.

– Kettőzött erővel készülök a kvalifikációs országos bajnokságra, majd az azt következő Eb-re, hiszen hazai terepen teljesen más asztalhoz lépni. Kategóriánként két magyar indulhat majd a kontinenstornán, ami mi­­att a tavasszal egy olasz versenyt kihagyok, mert a felkészülés és a regenerálódás túlságosan megosztaná a figyelmem és az erőm – árulta el Fábián.

Ami pedig a 2019-es teljesítményét illeti, a romániai világbajnokságon értékes tapasztalatokat gyűjtött, míg a Fittparádén, a Judgement Dayen (Ítélet napja) bal kézzel nyert, jobbal harmadik lett. Az esztendőt Baján zárta –85 kg-ban, ahol az előzővel meg­­egyező eredményekkel zárt.

– Sikeres évet zártam, mert fejlődtem, jobban és eredményesebben teljesítettem, mint 2018-ban – zárta beszélgetésünket a friss világkupagyőztes szkanderező, a szegedi Fábián Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában