Tükörsima győzelemmel hangoltak a vasárnapi PSG elleni meccsre

2020.02.11. 20:42

A MOL-PICK Szeged 41, Sostaric 12 gólt lőtt a Budakalásznak – GALÉRIA

Járt a vastaps az utolsó percben a MOL-PICK Szeged játékosainak, ugyanis több remek teljesítménynek köszönhetően 41–17-re legyőzte a Budakalászt a férfi kézilabda NB I 21. fordulójából előrehozott mérkőzésen.

Becsei Dávid

Szeged, 20200211. Mol Pick Szeged - Budakalász férfi kézilabda mérkõzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy a MOL-PICK Szegedben Bajus Bruno és Dmitrij Zsitnyikov biztosan nem lép pályára a Budakalász ellen. Előbbi utánpótlás-válogatottbeli elfoglaltsága miatt igazoltan volt távol, míg utóbbi továbbra is vállsérüléssel bajlódik. Juan Carlos Pastor vezetőedző 15 főt írt be a jegyzőkönyvbe, a fennmaradó egy helyre Radivojevicsnek, Maquedának vagy Gabernek volt lehetősége bekerülni, de végül nem volt rájuk szükség.

Huszonkilenc másodpercet kellett várni a mérkőzés első góljára, az első támadás végén Bodó asszisztját Bánhidi értékesítette. Mikler ott folytatta, ahol szombat este az Aalborg ellen abbahagyta, ismét jöttek tőle a magabiztos védések, hétméteresek után is. Tíz játékperc után kértek időt a vendégek először, mivel Kaspárek és Sostaric vezérletével 8–3-ra ment el a Szeged.

A huszadik percre a remekül védő Mikleren és Sostaricson kívül mindenkit cserélt Pastor, ez azonban a csapat játékában nem okozott problémát. Henigman 140 km/h-s bombája is utat talált a hálóba, a tízgólos különbség pedig a 25. percre alakult ki 16–6-nál. A szünetre 20–8-as szegedi előnnyel mentek a csapatok.

A második félidőre Miklert Alilovic váltotta, de a horvát kapus sem védett kevesebb labdát társánál. A mindössze 20 éves Rosta is ügyesen mozgott, gólokkal hálálta meg a bizalmat. A 45. percben már 28–11-nél hívta magához játékosait a vendégek edzője. Végül 24 gólos különbséggel nyert a PICK, önbizalomnővelő meccsel hangolva a vasárnapi PSG elleni BL-rangadóra.

Juan Carlos Pastor: – Hatvan percig magas színvonalon játszottunk, ehhez gratulálok a csapatomnak. Az volt a célunk, hogy azok kézilabdázzanak, akik kevesebb időt töltöttek eddig a pályán, hogy összehangoljuk a csapatot, míg a fáradtabbak pihenhessenek. Mindenki megmutatta, hogy számíthatunk rá, ami nagyon fontos, mert hosszú szezon áll még előttünk.

MOL-PICK Szeged–Budakalász 41–17 (20–8)

Férfi kézilabda NB I, 21. fordulóból előrehozott mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.

MOL-PICK Szeged: MIKLER – SOSTARIC 12/1, Kaspárek 4, Bombac, Bánhidi 3, Bodó 3, Källman 1. Csere: ALILOVIC, Nagy M. (kapusok), ROSTA 4, Stepancic 3, Sigurmannsson 2/1, Blazevic, Canellas 2, HENIGMAN 7. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Budakalász: Boros – Sinkovits 2, Mazák 2, Váczi M. 2, Koller, Simotics, Hrabák 2. Csere: Török 2/1, Hruscak 1, Tóth Á. 2, Gábor 1, NEMES 3, Czina, Glück. Vezetőedző: Forgács Gyula.

Hétméteres: 3/2, ill. 4/1.

Kiállítás: 10, ill. 6 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában