Bíznak a tavaszi hadjáratban

2020.02.21. 14:58

A rossz rajt ellenére az FK 1899 Szeged még elérheti céljait a megyei II. osztályban

Az elmúlt években mindig tavaszi csapat volt az FK 1899 Szeged, amely sok nehézséggel kellett, hogy szembenézzen az elmúlt időszakban, de mostanra már kezd stabilizálódni a klub helyzete.

V.P.

Forrás: FK1899 Szeged

Nyolc vereséggel indította a szezont a megyei II. osztályban az FK 1899 Szeged, amely viszont a szezon második felében már jóval jobb eredményeket produkált, hiszen hét meccsből ötöt is meg tudott nyerni, így 15 pontjával a tabella tizedik helyéről várhatja a folytatást. A klubnak el kellett költöznie a Felső Tisza-parti stadionból, így komoly változások álltak be a diszkoszvetősöknél.

– Az újrakezdésről szól a mostani időszak. Az elmúlt időszakban, osztálytól függetlenül nem volt túl gyakori a 15 pontos félév, tavaly egész évben nem szerzett ennyi pontot a csapat, mint ebben a félévben. Ezt hordoztuk magunkkal az első félévben, ahol az első tíz fordulóban nem játszottunk otthon, sok fiatalnak ez volt az első idénye a felnőtt futballban, ezen pedig át kellett esniük – mondta Herczeg Gábor, a csapat edzője.

Az FK Szeged játékosai hathetes felkészülést végeznek a bajnoki rajtig, a heti egy edzőmeccs mellett pedig heti egy alkalommal az ificsapattal közösen készülnek, ugyanis a jövőben is számítanak a fiatalokra a felnőtteknél. Két játékossal bővült a csapat kerete, a legutóbb a SZEOL SC utánpótlásában játszott Dézsi Botond mellett Kovács Lajos Baranya megyéből csatlakozott a gárdához. Távozott viszont Faragó Tamás, aki fél évet követően a Móravárosi Kinizsihez igazolt.

A csapat a Felső Tisza-parti stadion helyén épülő kézilabda-aréna miatt költözni kényszerült, így jelenleg a tápéi pályán edz és játssza a mérkőzéseit.

– Egy öltözővel osztozkodunk a St. Mihállyal, a Szeged–Csanád Grosics Akadémia utánpótláscsapataival és az aktuális ellenféllel. Az infrastruktúra megoldása egy hosszabb távú projekt, most egy átmeneti állapotban vagyunk, meglátjuk, mennyire lesz ez hosszú időszak.

Az idény második felével kapcsolatban a csapat trénere elmondta, az FK mindig is tavaszi csapat volt, előfordult, hogy a nyolcadik helyről sikerült feljutniuk a megyei I. osztályba.

– Az edzéslátogatottsággal sincs akkora gond. Tízből öt vereségünk volt szoros, ha ezekből átfordítunk párat, akkor odaérhetünk a tabella első felébe – zárta Herczeg Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában