Asztalitenisz Diákolimpiát

2020.03.06. 19:24

Aranyérmesek lettek az árpádhalmi és fábiáni lányok

Amatőr kategóriában a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola csapata nyerte meg az Asztalitenisz Diákolimpiát. A bajnok csapat tagjai Kasza Anett, Ramos Ramóna és Nagy Emma.

Kovács Erika

A fábiánsebestyéni és árpádhalmi lányok mindenkit legyőztek a diákolimpián.

Fotó: mdsz.hu

Karcagon rendezték meg az Asztalitenisz Diákolimpia országos döntőjét. A versenysorozaton 3500 iskolás, 266 iskolai csapat vett részt. A döntőn 500 asztaliteniszező állt asztalhoz, profi és amatőr kategóriában. A fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola csapata, amit két árpádhalmi és egy fábiánsebestyéni hetedikes lány alkotott, amatőr kategóriában szerzett aranyérmet.

– Árpádhalmon több mint ötven éve örvend népszerűségnek az asztalitenisz. Rózsa Ferenc tanár úr nyáron focizni és kézilabdázni, télen pedig pingpongozni tanított meg minden gyereket, köztük engem is – mondta Katona Mátyásné, a bajnokok edzője.

A fábiánsebestyéni és árpádhalmi lányok mindenkit legyőztek a diákolimpián.
Fotó: mdsz.hu

 

– 12 éve egy betegség miatt itthon kellett maradnom. A férjem rábeszélt, hogy foglalkozzak a gyerekekkel, tanítsam meg őket asztaliteniszezni. Volt, hogy harmincan is jártak edzésekre, ma már sajnos csak kevesen – tudtuk meg az edzőtől, aki Árpádhalmon heti kétszer, Fábiánsebestyénen pedig egyszer tart edzést a gyerekeknek.

A bajnok csapat tagjai: Kasza Anett, Ramos Ramóna és Nagy Emma. A lányok hetedik osztályosok, a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola diákjai. Megnyerték a diákolimpia területi fordulóját, majd a megyeit is. Az országos döntőn a megyék I. helyezettjei és a fővárosiak álltak asztalhoz, ötös csoportokban. Az árpádhalmiak kategóriagyőztesként továbbjutottak, majd tovább meneteltek előre. Végül a döntőben a dunaszekcsőiekkel játszottak és őket is legyőzték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában