Fontos hazai rangadón veszített a Szeged

2020.03.08. 17:43

Tizenöt gólt kaptak a szegedi vízilabdások – Fotók

A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat az OB I rájátszásának nyitányán 15–14-re kikapott a Szombathelytől.

Munkatársunktól

Szeged-Szombathely férfi vízilabda mérkőzés a sportuszodában. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Az alsóházi rájátszás első fordulójában, hazai pályán, há­­romhetes szünet előtt, közvetlen rivális ellen játszott a Szeged. A harckészültség így nem is lehetett volna nagyobb a vendéglátóknál, ami támadásban is egyértelmű volt: csak az első negyedben öt gólt szereztek a Tisza-partiak. A gond csak az volt, hogy a védelem az alapszakasz átlagát idézte, ugyanis négyet kapott Szabó Zoltán legénysége.

Boros remek formában játszott, a második negyed elején rögtön egy megnyugtató góllal indított, Farkas fórból volt eredményes, Molnár pedig öt­­méterest fogott. A szegedi drukkerek öröme még nagyobb volt, amikor Börcsök egy gyors duplával jelentkezett, így ki­­alakult az addigi legnagyobb különbség (9–6).

 

Sajnos a Szombathely ki­használta a hazai védelem botlásait, és feljött 9–9-re. Ez­­után sem állt le a gólgyártás, így 12–12-es döntetlennel indult az utolsó negyed, és a Szombathely sajnos először a vezetést is megszerezte. Farkas negyedik találatát ezért fogadta tapsvihar, aztán egy csak majdnem kivédett lövés okozott csalódást. Óriási küzdelemben végül a vendégek nyertek 15–14-re, ugyanis a hazaiak részéről a hajrában pár bravúros labdaszerzésre néhány bosszantó hiba is ju­tott.

Szabó Zoltán: – Megérdemelt sikert aratott a vendégcsapat. Tizenöt gólt kaptunk ha­­zai pályán, a védekezési problémákat orvosolni kell, mert ezzel a vereséggel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat.

Szeged–Szombathely 14–15 (5–4, 4–3, 3–5, 2–3)

Férfi vízilabda OB I, alsóházi rájátszás, 1. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Berki, Kádár.

Szeged: Molnár – Bogdanovics 3, Kiss Cs., Foszkolosz 2, Boros 3, Somlai,

Farkas 4. Csere: Katona (kapus), Mekkel, Palotás, Börcsök 2, Zsigri, Bicskei.

Edző: Szabó Zoltán.

Szombathely: Horváth – Ekler B. 3, Szőke B., Szőke Sz., Marnitz 2, Irmes 3, Takács 2. Csere: Kovács (kapus), Sági, Turnai 2, Polovic 2, Ekler Zs. 1. Edző: Matajsz Márk.

Gól – emberelőnyből: 17/5, ill. 9/4.

Ötméteresből: 2/2, ill. 2/1.

Kipontozódott: Foszkolosz, ill. Polovic, Szőke B., Szőke Sz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában