Győzött a puzzle

2020.04.27. 13:37

Puhalák Szidónia igyekszik kipihenni magát

Sokat játszik a kutyájával, és a napi teendők mellett most jut ideje az alvásra is Puhalák Szidóniának: a Győri ETO mórahalmi szélsője családja körében próbálja átvészelni a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetet.

Munkatársunktól

Az ETO mórahalmi szélsőjének kutyája is meglepődött, mennyi időt tölthet vele mostanság.

Fotó: Csapó Balázs

– A családommal vagyok, a testvéreimmel töltöm a legtöbb időt mostanában. A mindennapos teendők, főzés, takarítás mellett sokat foglalkozom Zokival, a kutyámmal is, aki meg is van lepődve, hogy most mennyi időt tudok vele lenni – mondta a Győri ETO honlapjának adott interjújában Puhalák Szidónia, a Rába-parti klub mórahalmi származású játékosa annak kapcsán: hogyan telnek most a mindennapjai azt követően, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség lefújta a bajnokságot.

Hozzátette, a járványhelyzet előtt is ügyelt a higiéniára, természetesen ez az utóbbi időszakban hatványozottan igaz.

– Mindenki szenved szerintem, aki nem végezheti a munkáját, nem csinálhatja azt, amit szeret. Ezzel én sem vagyok másképp. Amit kihasználok mostanában, az az, hogy van időm kialudni magam, én imádok aludni, szóval nem kelek korán. Egyébként az itthoni edzés a napom része. A kutyámmal nagyot szoktunk sétálni. Kártyázás, olvasás, napozás tölti ki a napom nagy részét. Rendszeresen azzal telnek az estéink, hogy előveszünk valamilyen társasjátékot vagy kártyát.

Az ETO mórahalmi szélsőjének kutyája is meglepődött, mennyi időt tölthet vele mostanság.
Fotó: Csapó Balázs

Kitért rá, megpróbált kirakni egy 1000 darabos puzzle-t, de ez kifogott rajta. Kedvence a Solo kártyajáték, ami családi körben is nagy presztízzsel bír, hatalmas csatákat szoktak vívni.

– Úgy érzem, jó döntés született. Ebben a helyzetben nem kockáztathatjuk az egészségünket, nyilván én is szerettem volna lejátszani a bajnokságot, hiszen a többségén már túl voltunk, és ezért küzdünk egy teljes szezonon át. De most be kell látnunk, hogy ennél vannak fontosabb szempontok, hogy most a legfontosabb, amit tehetünk, hogy otthon maradunk. Remélem, minél előbb lecseng ez a vírusveszély, hogy nem sokára a pályán lehessünk, és élvezhessük újra a meccseket és a szurkolók szeretetét, amit mi a játékunkkal igyekszünk viszonozni feléjük – mondta az MKSZ döntésével kapcsolatban a szélső.

A Győri ETO egyébként az EHF döntésének értelmében tovább küzdhet majd a Bajnokok Ligája Final Fourjába kerülésért: a nemzetközi szövetség úgy határozott, tartja magát a szeptember 5–6-i hétvégéhez, mint a négyes döntő időpontja, szeptember 3-án pedig a negyeddöntőket játszanák le.

Ha szeptemberben mégsem lehetne játszani, akkor októberre tolnák az eseményt, viszont ekkor negyeddöntők nélkül: a középdöntők első két helyezettjei, így a Győri ETO is ott lenne a legjobb négyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában