A városi sportuszodában készülve a Haász SZUE is lendületbe kerül

2020.05.27. 13:22

Rengeteget számít a nyitás

Cikksorozatunkban a Csongrád megyei úszókluboknál érdeklődünk az egyesületi munkáról, hiszen közeleg a nyári szezon, de egyelőre versenyek nélkül. Elsőként a Haász SZUE kerül sorra, hiszen az újszegedi sport­uszoda a héten nyitott ki.

Munkatársunktól

Szeged 2020.05.25 Sportuszoda elindultak az edzések Képen: Fotó: Török János DM Délmagyarország

Fotó: Torok Janos

A vizes sportok szerelmesei, így a Haász SZUE versenyzői és edzői is nagyon várták, hogy hétfőn hosszú szünet után újra kinyisson a városi sportuszoda. Az úszás különösen olyan sport­­ág, amelyben néhány hét kihagyás komoly formahanyatlást eredményez, és ezt hosszú idő ki­­javítani, így a szegedi klub na­gyon örült, hogy végre megnyíltak a létesítmény kapui.

– Fantasztikus volt újra az uszodában lenni, még annak ellenére is különösen élvezte mindenki, hogy rossz idő volt az első edzésünk időpontjában – kezdte a beszélgetést Nagy Attila, a Haász SZUE elnöke. – A legfontosabb járványügyi szabály, amelynek meg kell fe­­lelnünk, hogy egyszerre legfeljebb tíz úszó lehet egy sávban. Nyilván így nem tudunk teljes gőzzel dolgozni, de a legfontosabb, hogy újra elkezdődhetett a munka Szegeden, így nem kell Hódmezővásárhelyre utaznunk. Az erőnlétet és az úszótechnikát van idő csi­szolni, hiszen még nincsenek kiírva időpontok az országos bajnokságokra. Éppen emiatt egyelőre csak formába hozó, egészségmegőrző céllal tudunk dolgozni, de nekünk ez is rengeteget számít – fogalmazott a szakember.

A klubelnök hozzátette: a járványhelyzet miatti bevételkiesés új árszabást hozott a medencesávok bérlésénél, amelyről még zajlanak a tárgyalások.

– Közelebb kerültünk egy olyan helyzethez, amellyel fe­lelősségteljesen meg tudunk bir­­kózni. A cél elérésében a Sze­­gedi Sport és Fürdők Kft. mellett az önkormányzat segítségére is számítunk – nyilatkozta Nagy Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában