Helyi sport

2020.05.23. 10:44

Végre visszatér a magyar labdarúgás

Hosszú hetek után újra futballmérkőzéseket rendeznek Magyarországon: a koronavírus-járvány miatt ugyan zárt kapuk mögött, de folytatódik az NB I, a magyar kupában pedig az elődöntők odavágóit rendezik ma. Az újrakezdés előtt Csongrád megyei játékosokat kérdeztünk.

Vajgely Pál

Sós Bence jól játszott a Fradi ellen, hamarosan ismételne a vásárhelyi játékos.

Forrás: Puskás Akadémia

Fotó: DOME LASZLO BALAZS

Ma újra bajnoki mérkőzést rendeznek az NB I-ben: A Magyar Labdarúgó Szövetség úgy ha­tározott, az élvonal mellett a ma­­gyar kupa küzdelmei folytatódnak, hiszen ebben a két sorozatban lehet még kvalifikálni a nemzetközi kupasorozatok va­­lamelyikére.

A hódmezővásárhelyi Sós Bencét a soraiban tudó Puskás Akadémia számára sem elérhetetlen még az Európa li­­ga selejtezője, ehhez azonban vélhetően olyan bravúrokra is szükség lesz, mint a Ferencvá­ros legyőzése, amellyel jövő szombaton találkozik csapata.

– Megviselte az elmúlt időszak az embert, nem volt meg a napi ritmusunk. Örömmel vet­­tük, hogy lejátsszuk a bajnokságot, még ha van is benne kockázat, de a szakemberek megfontolt döntést hoztak.

Sós Bence jól játszott a Fradi ellen, hamarosan ismételne a vásárhelyi játékos.
Fotó: Puskás Akadémia

Nem voltam Vásárhelyen december 28. óta, ennyi időt nem töltöttem a családom nélkül, a következő időszak pedig szerda–szombat ritmusban telik, így csak a szezon végén, több mint hat hónapnyi távollét után tudok hazalátogatni – mondta lapunknak Sós Bence.

Hozzátette, észrevehető volt a hosszú, labda nélküli időszak az edzések újrakezdésekor, ugyanakkor optimistán várja az újrakezdést.

–Bízom benne, hogy kijön az, hogy milyen kvalitású játékosaink vannak. A Ferencvárosnak mumusa vagyunk, emlékeze­tes meccsen, többek között a gólomnak köszönhetően is le­győztük őket idegenben, majd a második találkozón kétgólos hátrányból egyenlítettünk, ami egy győzelemmel felérő dön­­tetlen volt. Nehéz mérkőzés lesz, de nem feltartott kézzel ját­­szunk, szeretnénk megismételni a korábbi produkciónkat – tette hozzá Sós Bence.

A még tétmeccseket vívó csapatok közül az MTK Budapest az egyedüli másodosztályú klub, a tavalyi döntős, Batik Bencével felálló Honvéd ellen játszik az NB II egyik feljutója.

– Rövid idő volt a felkészülésre, de a csapat megtette, amit kellett, a szünetben mindenki kemény munkát tett le az asztalra. Három edzőmeccset is játszottunk, a játék ké­­­pe bizakodásra ad okot. Úgy gondolom, leginkább a szív és a napi forma dönthet szombaton – mondta Nagy Zsombor, a kék-fehérek védője.

Nagy Zsomborékra (balra) ma már kupameccs vár.
Fotó: MTK Budapest

Az MTK-nak már csak a Honvéd elleni párharcra kell koncentrálnia, hiszen a másodosztály küzdelmeit befejezettnek nyilvánították.

– Szeretnénk kihasználni, hogy nekünk már csak a ku­­pára kell fókuszálni. Képesek vagyunk arra, hogy meglepetést okozzunk, ott szeretnénk lenni a Puskás Arénában jú­nius 3-án, a kupadöntőben. Nem volt egyszerű az eltelt időszak, a száraz futások nem tudják helyettesíteni a rendes edzésmunkát. Igyekeztem be­tartani a járványügyi előírásokat, az időt pedig főzéssel, sorozatokkal és videójátékkal töltöttem el – mondta a szegedi születésű játékos annak kapcsán, mivel töltötte az elmúlt he­­­teket.

– Jó lett volna a szurkolók előtt ünnepelni a bajnoki cí­­met, de ezt sajnos nem kapjuk meg, emiatt van hiányérzetünk. Nem tagadhatjuk, örülünk a feljutásnak, készülünk a következő szezonra, én pedig remélem, hogy az NB I-ben is be tudom magam verekedni a csapatba – zárta Nagy Zsombor.

A Csongrád megyeiek közül a Paksi FC-ben játszó Szélpál Norbert–Kecskés Tamás duó számára jövő szombaton, a Mol Fehérvár ellen kezdődik újra a szezon, az Ádám Martin­nal felálló Kaposvár a ZTE ellen kapaszkodhat egy utolsó szalmaszálba a bennmaradást il­­letően, míg Zsótér Donáték az Újpesttel a Kisvárda ellen kezdenek.

A mai program

15.55: Ferencváros–Debrecen (OTP Bank Liga, 1. fordulóból halasztott mérkőzés). Magyarkupa-elődöntő, 1. mérkőzés, 18.00: Mezőkövesd–Mol Fehérvár FC, 20.05: MTK Budapest–Budapest Honvéd. Mindhárom mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, illetve az m4sport.hu-n az interneten keresztül is követhetők a találkozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában