Sorsoltak a Csongrád-Csanád megyei kupában

2020.07.10. 12:15

A főtábláért küzdenek

A Kiskundorozsma (balról) és a Csongrád összecsap.

Fotó: Török János

Elkészítették a ma­­gyar kupa megyei selejtezőjének első fordulós párosításait: a sorozatra összesen tizennégy csapat adta le a nevezését, Csongrád-Csanád megyéből pedig az NB-s osztályokban induló csapatok mellett kettő csapat juthat el az országos főtáblára.

A Kiskundorozsma (balról) és a Csongrád összecsap.
Fotó: Török János

Ez a szám tegnap nőtt, hi­­szen a Hódmezővásárhelyi FC-t felkérték az NB III-as in­dulásra, így a kék-sárgák is alanyi jogon a főtáblán kezdik a sorozatot. Mindez azt jelenti egyébként, hogy a magasabb osztályban induló Hódmezővásárhely miatt a Székkutas is csatlakozik a mostani sorsoláson erőnyerővé vált Deszk, Tiszasziget duó mellé.

A selejtezők során végig vaksorsolást alkalmaznak, a továbbjutás pedig egy mérkőzésen dől el. Az első forduló mérkőzéseit augusztus 1-jén és 2-án rendezik, hiszen a megyei igazgatóság levélszavazást kez­­deményezett a 14 résztvevő csapat közül arra vonatkozólag, hogy hétvégén vagy hétköznap legyenek a meccsek.

A csapatok közül nyolc válaszolt, és végül 5:3 arányban a hétvégi játéknap nyert. Így minden augusztusi hétvégén rendeznek majd kupaselejtezőket, amelyeknek a végén eldől, mely csapatok lehetnek ott az or­­szágos főtáblán.

Ha esetleg harmadik csapat is felkerülhet a 128-as me­­zőnyre, akkor az arról döntő mérkőzést szeptember első szerdáján rendezik meg.

A magyar kupa megyei se­­lejtezőjének 1. fordulós sor­­solása: Algyő SK–UTC, Szentesi Kinizsi–Folia-

plast-­­Bordány SK, Kiskundorozsma–Csongrád, Székkutas–Hódmezővásárhelyi FC, FK 1899 Szeged–Makó, Apátfalva–Mórahalom.

Erőnyerők: Deszk, Tiszasziget, Székkutas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában