Helyi sport

2020.07.30. 19:58

Remek kezdés az országos evezős bajnokságon

Jól kezdődött a Szegedi Vízisport Egyesület számára a Maty-éren zajló evezős országos bajnokság, a klub két, masters kategóriában megszerzett aranyérem mellett négy ezüstérmet is gyűjtött.

Szeged 2020.07.30. evezõs OB a Maty érei evezõs pályán fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Pedig igazán embert próbáló feladat várt a résztvevőkre, hiszen a nyárias meleg mellett az extrém magas páratartalommal is meg kellett küzdeniük: volt olyan fiatal szegedi versenyző, aki négyszer kétezer métert evezett le az ob nyitónapján. Az edzettségi szint tehát biztos, hogy kiemelt jelentőséggel bír az ob hátralévő napjaiban.

A mastersek között a Kéri László-Csonka Csaba, és a Bosnyák Andrea-Balázs Gabriella páros is az élen zárt a kormányos nélküli kettesek mezőnyében.

A szegediek közül Egyaránt ezüstérmet szerzett a tanuló egypárevezősök között Tóth Boromisza Bekes, a serdülő lány négypár (Moór Nikolett, Király Anna, Farsang Dorka Lenke, Molnár Orsolya), az ifi egypárban Szabó Gábor, ifi párosban pedig Kósa András-Kovács Sándor is az Eb-re készülő elsőszámú páros mögött végzett.

Dani Zsolt, a szegediek vezetőedzője elmondta, kimondottan örülnek ennek a kezdésnek, hiszen az ezüstérmek közül több olyan is volt, amely a tavaszi versenyeken még csak negyedik-ötödik helyeket jelentettek.

A július 31-ei programok: 8.30: előfutamok (utolsó 12.05). 12.15: középfutamok (utolsó: 12.35). 13.42: Döntők (utolsó: 18.30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában