Helyi sport

2020.07.02. 19:18

Szegedi éremeső

A Kaposvár eXtremeMan szolgáltatta az első triatlonos versenyzési lehetőséget a koronavírus-járvány kitörése óta, ahol szép szegedi sikerek születtek: sprinttávon Balla Bálint és Mocsári Bence lett az első két helyezett, középtávon pedig Badar Gergő lett ezüstérmes.

Munkatársunktól

Mocsári parasportolóként az épek között lett második.

Fotó: Kuklis István

A nyári sportágak sínylették meg legjobban a koronavírus-járványt, de a triatlonosok számára a múlt hétvégén eljött a várva várt nap: a Kaposvár eXtremeMan szolgáltatta az első versenyzési lehetőséget. A szegediek éltek is vele. Sprint távon Balla Bálint nyert, Mocsári Bence pedig parasportolóként lett második az ép felnőttek között.

– Számomra a tavalyi szezon kimaradt, így már nagyon vártam ezt a viadalt – kezdte beszámolóját a Titán TC aranyérmese, Balla Bálint.

– Ősszel kezdem az egyetemi tanulmányokat, így az elsődleges cél, hogy klubtársam, Bence felkészülését segítsem a nemzetközi szezonra és a paralimpiai kvalifikációra. Emiatt rengeteget edzettünk az elmúlt hónapokban, és jó visszaigazolást kaptunk az első két helyezés megszerzésével. Próbáltam magamból kihozni a maximumot, de a kerékpáros résszel megszenvedtem a hirtelen jött, nagy meleg miatt – mesélte Balla.

Mocsári parasportolóként az épek között lett második.
Fotó: Kuklis István

– Nagy dolog számomra, hogy az épek között második lettem, ennél is nagyobb öröm, hogy végre versenyeztem. A futásom lehetett volna jobb is, viszont látszik, hogy kerékpáron nagyon sokat erősödtem és az úszás meglepően jól sikerült ahhoz képest, hogy két hónapig nem voltam uszodában – jegyezte meg Mocsári.

A középtávon ezüstérmes Badar Gergő talán a dobogó tetejére is felér, ha nincs olyan meleg. – A futásnál nagyon elkészültem az erőmmel a kánikula miatt, de évadnyitó eredményként örülök a második helynek – mondta érdeklődésünkre Badar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában