Férfi és női vonalon is döntőt játszottak

2020.09.29. 12:46

Dupla ezüstérem

Remek eredményekkel zárult a fallabdázók hétvégi országos bajnoksága, hiszen a nőknél és a férfiaknál is volt szegedi a fináléban. Csókási Gabriella már rutinos döntősnek számít, Sebők Benedek első szegedi férfiként jutott el idáig. Mindketten ezüstéremmel zártak.

Munkatársunktól

Egyaránt döntőt játszhatott Csókási és Sebők.

Forrás: VIDUX TISZA SQUASH SE

Először történt meg a Vidux Tisza Squash SE fennállása során, hogy mindkét nemnél bejutott versenyzőjük a országos fallabdabajnokság fináléjába. A hétvégi, százhalombattai eseményen a nőknél ez Csókási Gabriellának sikerült, aki hatodik alkalommal vehetett részt az aranyról döntő összecsapáson. A kétszeres bajnok Csókási ezúttal ezüstéremmel zárt, az első helyet a címvédő, első kiemelt Chukwu Hannah szerezte meg a 3–0-ra végződő meccsen.

– Örülök, hogy bejutottam a fináléba, ám azt sajnálom, hogy alulmaradtam, hiszen jobban sikerült a felkészülésem, mint tavaly – értékelt a helyszínen Csókási.

A férfiaknál most fordult először elő, hogy egy szegedi döntőzhetett, ez a bravúr Sebők Benedeknek sikerült. A szegedi klub másik válogatottja, Hoffmann Péter ezúttal nem indult a versenyen.

Egyaránt döntőt játszhatott Csókási és Sebők.
Fotó: VIDUX TISZA SQUASH SE

Az ötvenfős mezőnyben Sebők négy sikerrel jutott a döntőig, ezalatt egyetlen szettet veszített, a fináléban azonban a címvédő Farkas Balázs 3–0-ra jobbnak bizonyult nála.

– Fantasztikus érzés, hogy sikerült döntőt játszanom. Az elődöntő elején izgultam Kispéter Ádám ellen, annak ellenére, még soha nem kaptam ki tőle. Egy szettet el tudott venni, de a drukk ellenére nekem is jól ment a játék. A döntőben az volt a célom, hogy minél látványosabb labdamenetek legyenek, mindent kiadjak magamból. Úgy gondolom, hogy ez a harmadik szett végére sikerült, jó érzéssel jöttem le a pályáról – fogalmazott mosolyogva.

A másik szegedi klubot, a Szeged Squash SE-t tizenegy férfi fallabdázó képviselte, közülük Takács Benedek játszott kiemelkedően: az utánpótlás-válogatott tehetség pályafutása legjobb eredményeként a nyolc közé jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában