Ezen a héten csak gyakorolnak

2020.10.06. 19:18

Jövő csütörtökön játszik meccset legközelebb a MOL-PICK Szeged

Véget ért a karantén, tegnap este másfél hét után ismét edzésen vehettek részt a Mol-Pick Szeged férfi-kézilabda­csapatának játékosai, akik nem fertőződtek meg a koronavírussal. Ez a hét a gyakorlásról szól, nem játszanak mérkőzést Mikler Rolandék.

Becsei Dávid

A pozitív tesztet produkálókra vizsgálatok várnak, mielőtt újra edzésbe állhatnak. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Letelt, fellélegezhetnek. Sze­zonnyitó Bajnokok Ligája-­mérkőzéséről hazatérve regisztráltak újabb koronavírus-fertőzöttet a Mol-Pick Szeged férfi-kézilabdacsapatánál, emiatt kellett az egész stábnak, valamint a Lengyelországba kiutazott keretnek karanténba vonulnia. Egyetlen játékos produkált pozitív tesztet, a többiek mind negatívat, ennek ellenére tíz napot ismét otthon kellett tölteniük Juan Carlos Pastornak és tanítványainak.

Tegnap este ismét tréninget vezényelhetett a felnőtt keretnek Juan Carlos Pastor vezetőedző, valamint segítői, Marko Krivokapics másodedző, Nenad Damjanovics kapusedző és Bubori Kornél erőnléti edző. A keret azonban természetesen nem volt teljes, hiszen a pozitív tesztet produkáló játékosokra egészségügyi vizsgálatok várnak. Amennyiben ezek jó eredménnyel zárulnak, akkor kezdhetik el Bánhidi Bencéék is a tréningeket.

A pozitív tesztet produkálókra vizsgálatok várnak, mielőtt újra edzésbe állhatnak. Archív fotó: Karnok Csaba

Három sérült kézilabdázójára, Luka Stepancicra, Mario Sostaricra és Stefán Sigurmannssonra még nem számíthat a szakmai stáb. Egyre jobb állapotban vannak, de még rehabilitációjukat végzik.

Egyelőre nem meccsre készülnek. Legutóbb Lengyelországban, a PGE Vive Kielce otthonában léptek pályára a szegediek a Bajnokok Ligája A csoportjának második fordulójában. Kilenc meghatározó játékosukat nélkülözve mindössze háromgólos, 26-23-as vereséget szenvedtek.

Ezen a héten a gyakorlás és az erőnlét visszanyerése játssza a főszerepet a Mol-Pick Szegednél, ugyanis a BL szünetel, míg az Orosháza és a Tatabánya elleni bajnoki találkozókat a Magyar Kézilabda-szövetség későbbi időpontra halasztotta. A viharsarki együttesnél két játékos adott pozitív mintát, de a tatabányai sportolók közül is többen elkapták a koronavírust, így az Európai Kézilabda Ligában (EKL) érdekelt Bányász kézilabdázóinak tíznapos karanténba kellett vonulniuk.

A Mol-Pick Szeged legközelebb jövő csütörtökön 20.45-kor Portugáliában lép pályára, a klub történelme során először játszik az FC Portóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában