Az Eger után a Honvéd ellen is otthon tartották a 3 pontot

2020.10.04. 07:00

Második bajnokiját is megnyerte a Hungerit-Szentes

Az Eger után a Honvédot is legyőzte a Hungerit-Szentesi VK a női vízilabda OB I.-ben, így két forduló után százszázalékos. Dömsödi Dalma hat találatának is köszönhetően 23–5-re nyert a Szentes a fővárosi csapat ellen.

Becsei Dávid

Fotó: Vidovics Ferenc

Remek hangulatban várhatta a Honvéd elleni bajnoki találkozóját a Hungerit-Szentesi VK, ugyanis az első körben a közvetlen riválisnak számító Egert otthon 12–8-ra győzte le. Esélyesként ugrottak medencébe a Kurca-partiak, hiszen rendszerint megszerzik a győzelmet Rottler Antal együttese ellen, azonban Matajsz Márk vezetőedző a játékképére is odafigyel, nem csupán a három pont megszerzésén vol a hangsúly.

Az első labdaelhozást a vendégek nyerték, viszont ezt követően az első hazai támadás zárult góllal Bonca Vivien révén. Egyenlített a Honvéd, amelyre négy Hungerit-gól jött, majd 5–1-ről 5–3-ra zárkózott fel a fővárosi alakulat.

Az Eger után a Honvédot is legyőzte otthon a Hungerit-Szentesi VK.
Fotó: Vidovics Ferenc

Ezután tizenhárom percen át nem kapott gólt a Szentes, mialatt nagyszerű támadásokat vezényeltek a hazaiak, így a harmadik negyed derekán már 14–3 állt a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda eredményjelzőjén.

A legnagyobb mértékben a záró nyolc percben nőtt a különbség a csapatok között, hetet dobott és egyet kapott a vendéglátó. Magabiztosan és teljes hőfokon játszott az utolsó másodpercekig a Hungerit-Szentes, amely így 23–5-ös sikert aratott, a végeredményt pedig a hazaiak legeredményesebb játékosa, a hatgólos Dömsödi Dalma állította be ötméteresből. Legközelebb szombaton 18.30-kor a címvédő UVSE otthonában ugrik medencébe a Matajsz-csapat.

Matajsz Márk: – Tetszett, hogy a lányok a mérkőzés elejétől a végéig mindent beleadtak a találkozóba. A Honvéd játékát többször nem tudtuk lekövetni, így hibáztunk, ezért volt hét kiállításunk, ami nem tetszett, ahogyan az sem, hogy négy-öt ziccert kihagytunk. Ezeket be kell lőni, úgy kell odaállnunk, hogy csak gól lehet. Összességében elégedett vagyok, most lesz egy kis időnk készülni a novemberi mérkőzésekre.

Hungerit-Szentesi VK–Honvéd 23–5 (5–3, 6–0, 5–1, 7–1)

Női vízilabda OB I., 2. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 50 néző. Vezette: Petik, Zelki.

Hungerit-Szentesi VK: Füsti Molnár – Varga V. 1, Kolarova 4, Tóth Cs. 3, Kádár, Bonca 2, Tóth F.

Csere: Bocskay 2, Mácsai K., Dömsödi 6, Csiszár, Kövér-Kis 2, Polák 3. Vezetőedző: Matajsz Márk.

Honvéd: Varga Cs. – Hollósi 1, Pap, Rajna 1, Bálint 1, Besszer, Czakó 1.

Csere: Ringhofer, Bojtor, Baksa B., Balaskó, Molnár 1. Vezetőedző: Rottler Antal.

Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 7/0.

Ötméteresből: 4/4, ill. 1/0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában