Komoly elismerés kapujába ért

2021.01.19. 15:59

Kanyó Dénes a Világjátékok elmúlt 40 évének legjobb 10 versenyzője közé kerülhet

A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) a versenysorozat elmúlt 40 évének legjobb sportolóját keresi, a jelöltek között pedig egyedüli magyarként megtalálhatjuk a szegedi búvárúszót, Kanyó Dénest.

Tóth Alex

Szép emlékeket köszönhet a sorozatnak. Kanyó Dénes felelevenítette a Világjátékokkal kapcsolatos élményeit. Fotó: olimpia.hu

Fotó: Oplimpia.hu

Kanyó Dénes mindent megtapasztalt már a búvárúszásban, amit lehetett, ám még egy ilyen rutinos versenyzőt is érhetnek váratlan hírek. Ilyen volt például, amikor megtudta, hogy jelöltként szerepel a Világjátékok elmúlt 40 évének legjobbjai között.

Meglepte a jelölése

A klasszis szegedi úszón először a meglepődöttség lett úrrá, amikor kiderült, hogy esélye nyílik elhódítani a Világjátékok elmúlt 40 évének legjobb sportolója címet.– Megmondom őszintén, nagyon meglepett, hogy engem jelöltek. 1997-ben ezüstérmet nyertem a Világjátékokon, 2009-ben bronzot, 2017-ben aranyat, talán ez lehet az oka annak, hogy rám esett a választás. Az orosz és kínai versenyzők között vannak azért még kiváló búvárúszók, ha tippelnem kellett volna a listát illetően, biztosan valakit közülük mondtam volna. Mindezek tekintetében különösen nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak.

Szép emlékeket köszönhet a sorozatnak. Kanyó Dénes felelevenítette a Világjátékokkal kapcsolatos élményeit.
Fotó: olimpia.hu

Örömmel gondol a Világjátékokra

A Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub vezetőedzője és versenyzője kiváló eredményeket ért el korábban a sorozatban: 1997-ben, Lahtiban egy váltóban szerzett ezüstéremmel zárt, ezt követte egy 2009-es kaohsziungi bronz, majd 2013-ban Caliban két negyedik hely. A pontot az i-re Wroclawban tette fel, 2017-ben itt a dobogó legtetején állhatott.

– Nagyon klassz volt az összes versenyem. A győzelmemet 41 évesen szereztem, ez elég nagy kuriózumnak számít, hiszen mostanra már ez a sportágunk legnagyobb megmérettetése. Ennek a győzelemnek egyébként teljesen más íze van, mert ezt már családapaként értem el. Ami még érdekes volt, hogy akkor május végén felújítás miatt bezárták az újszegedi sportuszodát, így a Maty-éren készültem. Az egész verseny előtt összesen háromszor láttam medencét, ez pedig még inkább bravúrossá teszi az első helyezést – mesélt élményeiről Kanyó Dénes.

Minden szavazatnak nagyon örül

Több, a megyéhez köthető sportoló is kedves és elismerő szavak kíséretében osztotta meg közösségi felületén a szavazás oldalát, Kanyó Dénes pedig elmondta, rendkívül hálás barátainak és minden támogatójának.– Ha nem sikerül bekerülnöm a legjobb 10-be, természetesen nem leszek szomorú, hiszen már az nagyon nagy elismerés, hogy egyáltalán szerepelhetek a listán, de én még érzek benne potenciált – foglalta össze Kanyó, aki jelen pillanatban a 14. helyen áll a szavazásban. Voksolni január 20-ig van lehetőség a Világjátékok weboldalán, ezt követően tudjuk meg, hogy a szegedi búvárúszónak sikerült-e a top 10-be kerülnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában