Mészáros nyert

2021.02.02. 16:05

Szatymazi és szegedi érmek Ceglédről

A Szatymazi SE négy, a Szegedi Judo SE egy éremmel zárta a ceglédi felnőtt cselgáncs magyar kupát.

Munkatársunktól

Győzelemmel mutatkozott be első hivatalos versenyén a Szatymazi SE nemrég leigazolt, négyszeres vb-érmes, Európa-bajnok cselgáncsozója, Mészáros Anett. A Cegléden rendezett felnőtt magyar kupában a 78 kilogrammos súlycsoportban Mészáros – akinek a felkészítésében a súlyemelő Nagy Péter is segít – mindhárom mérkőzését megnyerte, így első lett, ezzel pedig készülhet a válogatott keret tagjaként a nemzetközi visszatérésre is, a legelső versenye február 27-én lesz Prágában.

Ugyanebben a súlycsoportban Kárpáti Emese csak Mészárostól kapott ki, így második helyen zárt, Sipos Dorina a 63 kilogrammban szerzett bronz­érmet, míg a férfiaknál a +100 kilogrammban Tompa Márton végzett a harmadik helyen. Ezenkívül a Szatymazi SE-ből ötödik lett Zádori Bálint (81 kg), hetedik pedig Tompa Péter (90 kg).

A Szegedi Judo SE versenyzői közül Szecsei Viktor állhatott fel a dobogóra, aki bronzérmet szerzett a férfi 81 kilogrammban. Kovács Szabolcs tanítványa a negyeddöntőben kikapott a domaszéki Gunics Endrétől (utóbbi ötödik helyen fejezte be a viadalt), viszont a vigaszágon két győzelmet aratva az egyik győztes lett, így felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Még egy Csongrád-Csanád megyei vonatkozású hír a ceglédi magyar kupáról: a +100 kilogrammos versenyt a szegedi származású Ohát Zalán (klubja: Budaörs) nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában