Férfi kosárlabda

2021.02.03. 19:21

Történelmi sikert aratott a Szedeák Kecskeméten

Kecskeméten folytatta a bajnokságot a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. A szegediek kontrollált és kreatív játékuknak köszönhetően győztek, így először nyertek fennállásuk során 14 mérkőzést az alapszakaszban.

Vajgely Pál

20210129 Szeged Szeged Sportcsarnok Szedeák - Alba Székesfehérvár kosárlabda mérkőzés Képen: Govens Darrin, Ron Curry (#2) Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Fotó: Török János - archív

Bár a Kecskemété voltak az első percek, ezt követően teljesen átvette a játék irányítását a Szedeák. Főleg Govens Darrin volt elemében, aki már a tíz pontot is átlépte az első negyedben: a feszes védekezésnek is köszönhetően már tíz perc után kétszámjegyű volt a szegediek előnye. Kreatívan játszott a Naturtex, amely már nyolc gólpassznál járt egy negyed után. Ebben a ritmusban folytatta a Szedeák, ráadásul a triplák is ültek. A hazaiak ugyan próbáltak kapaszkodni, de Govens újabb hármasa után, 30–46-nál kénytelen volt időt kérni Váradi Kornél. A szegediek hátvédje tíz dobásából tíz kosárral kezdett.

A húsz pontot is súrolta a szegedi előny a szünet előtt, ebből végül a válogatott keretbe is behívót kapott Govens félidőt lezáró triplájával 13 pont lett. Minden mutatóban jobban teljesített a Szedeák ellenfelénél az első félidőben.

A második félidőt is jobban kezdte a KTE, Djeraszimovics hármasát azonban Keller visszadobta, mielőtt igazán közel jöhetett volna a hazai csapat, 53–62. Ebben a játékrészben megakadt kicsit a Szedeák játéka, de megint jött egy kulcsfontosságú Keller-hármas, miközben Govens és Thomas különpárharca zajlott a pályán: mindkét amerikai igazi vezére volt saját csapatának. Wittmann dudaszós trojkájával azonban a Kecskemét nyolc ponttal elvitte a negyedet, és csak öttel vezetett a Szedeák – nem véletlen volt magasabb Szrecsko Szekulovics hangneme sem az utolsó negyed előtt.

Úgy tűnt, ez hatott is, mert két villámgyors akcióval, Brown zsákolásával újra meglépett a Szedeák, gyorsan időt is kért a KTE. Wittmann vezérletével ugyan szorossá vált a meccs, de a szegedi kezek nem remegtek meg a büntetőknél, így végül egy nem éppen a védekezésről szóló meccsen 99–95-re nyert a Szedeák.

Szrecsko Szekulovics: – Nehéz meccset vártunk, hiszen egy rutinos csapattal játszottunk, így boldog vagyok a győzelem miatt. Úgy érzem, az egész meccset kontrolláltuk, Govens kipontozódása után kicsit gondba kerültünk, de végül sikerült nyernünk. Sokat jelent ez a mai győzelem az Alba legyőzése után.

Kecskemét–Szedeák 95–99 (18–31, 24–24, 29–21, 24–23)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 13. forduló. Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Papp P., Mészáros, Lengyel.

Kecskemét: WITTMANN 21/15, THOMAS 26/3, DJERASZIMOVICS 22/6, Kucsera 3/3, Karahodzsics 2. Cserék: Lukács 3/3, Körmendi, Dramicsanin 14, Horti 4. Vezetőedző: Váradi Kornél.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 8/3, GOVENS 36/9, BROWN 17/3, Dzeletovics 8, DICKEY 10. Cserék: Keller 13/9, Kerpel-Fronius B., Bognár 7/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Kipontozódott: Horti (37.), Thomas (40.), ill. Govens (39.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában