Sport

2021.03.25. 07:41

Az első döntős nap megyei éremesőt hozott az országos úszóbajnokságon

Remekül indult a felnőtt országos úszóbajnokság első döntős napja a Csongrád-Csanád megyei résztvevők számára.

Munkatársunktól

Budapest 20210324 Úszás 2021 Országos bajnokság OB Fotó Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Olasz Anna

Mind a NICS-HSÚVC, mind a Haász SZUE, mind a Hód Úszó SE csapatai megszerezték első érmeiket a szombatig tartó kiírásban.

A szerbiai születésű Szilágyi Csaba szállította az első érmet a NICS-HSÚVC egyesülete számára. Az egyébként Belgrádban készülő, de a hazai versenyeken a hódmezővásárhelyi csapat színeiben induló klasszis mellúszó szokásához hűen remekelt a 100 méter mell­úszás számában, ahol ugyan 59.40 másodperces országos csúcsát nem javította meg, de 1:00.26-os idejével több mint egy másodperces előnnyel ismét országos bajnoki címnek örülhetett.

Olasz Anna mellett Vas Luca és Fábián Bettina is egyéni csúcsot úszott 800 méter gyorson. Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

A Hód Úszó SE tehetsége, az utolsó ifjúsági évét taposó Ugrai Panna kedden az 5. helyen jutott a 100 méteres női hátúszás döntőjébe, ahol 1:02.03 idővel, egyéni csúcsot úszva szerezte meg a felnőttmezőny bronzérmét. A szintén az egyesülethez tartozó Forján Anna ugyanezen szám B döntőjében úszta a 3. legjobb időt, ezzel pedig az összesített 11. helyen végzett.

A Haász SZUE indulói közül Fábián Bettina nyerte az első érmet, ő szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel a 800 méteres gyorsúszás döntője után, ahol egyébként két szegedi színekben induló versenyző, Vas Luca és Olasz Anna követte a 4. és 5. helyen. Mindhárom Tisza-parti versenyző egyéni csúcsot ért el. A szegedi 4×100 méteres mixgyorsváltó (Ulrich Botond, Fábián Milán, Fábián Bettina, Pádár Nikolett) is remekül teljesített, végül egy hajszállal maradt csak le a bronz­éremről.

A felnőtt országos bajnokság döntő futamai minden délelőtt élőben követhetők az M4 Sport csatornáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában