Gyászhír

2021.03.03. 10:11

Elhunyt Tóth Ferenc

73 éves korában elhunyt Tóth Ferenc, a Szőregi Rákóczi, a Szegedi VSE, a szegedi Kossuth SE és a Szegedi AK egykori labdarúgója.

Thékes István

Emlékszel 1966 februárjának utolsó vasárnapjára? A Téli Kupa döntője előtt az SZVSE-stadionban találkoztunk, és a Kossuth Lajos sugárút, Tavasz utca útvonalon futottunk a Hunyadi téri pályára. A mérkőzésen 1:0-ra nyertünk, és bizakodva vártuk az 1966-os tavaszi rajtot. Sajnos nélküled, mert bevonultál, és a helyi katonacsapatban folytattad ígéretesen induló pályafutásodat. Gyors voltál, ruganyos, fegyelmezett és okos. A legmagasabb szinten, az NB II.-ben futballoztál, nagy barátoddal, Szalai Istvánnal komoly belső védőpárost alkottatok.

A félprofi státuszból nem kértél, 23 évesen szögre akasztottad a stoplist. Futballkarrier helyett építészként kívántál boldogulni. Az Építőipari Technikum jeles érettségi bizonyítványával a zsebedben építészmérnöki diplomát szereztél, és életed egyetlen munkahelyén, a MÁV Igazgatóságán dolgoztál közmegelégedésre. Pályádat a Nagyállomás fölújítási terveivel koronáztad meg.

A halálodat követő napon, 2021 februárjának utolsó hétfőjén feleségeddel és lányunokáddal találkoztam a Mars téren. „Hallottad?” – kérdezte Éva könnyes szemmel. „Nem hallottam” – válaszoltam rosszat sejtve. És akkor mondott egy rettenetes szót…

A Tóth család oszlopa kidőlt. Holott a mai őrült forgatagban szükség van, volna az ilyen támasztékokra. Most szegényebbek lettünk eggyel. Az elhunytat – számos barátja mellett – felesége, két lánya és négy unokája gyászolja.

Isten veled, Ferike!

Tóth Ferenc temetése március 4-én 15 órakor lesz az Újszegedi temetőben.

Tékes István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában