Sokan eszébe jutottak

2021.03.31. 11:15

Első győzelemről és az edzőváltásról beszélgettünk Szabó Zoltánnal

Pörögnek az események a Szegedi VE férfi vízilabdacsapatánál. Megszerezték első győzelmüket a Tiszavirág Sport­uszodában, edzőt vált a klub a nyáron, ma 11.30-kor pedig a Honvéd érkezik. Szabó Zoltán vezetőedzővel beszélgettünk az aktuális témákról.

Becsei Dávid

Szabó Zoltán a szezon végén távozik. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– Elevenítsük fel a Debrecen elleni bajnokit, amelyen 1–4-gyel kezdtek az első negyedben. Megijedt?

– Nem igazán, remélem, nem hangzik utólagos nagyképűségnek. Annyira együtt van a csapat, éreztem, egyszer túlleszünk ezen a perióduson. Túl agresszívan védekeztünk, 5:1 volt a kiállítások aránya a vendégek javára. Az emberhátrányos védekezésünk nem volt megfelelő, alkalmazkodnunk kellett a viszonyokhoz.

– A második negyedtől viszont mint­­ha egy másik csapatot küldött volna a medencébe.

– Pedig ugyanaz volt, csak kiegyensúlyozottabb lett a mérkőzés megítélése, mi is megkaptuk a lehetőségeinket. Amire készültünk, azt egy fáradó Debrecen ellen jobban végrehajtottuk. Mindkét oldalon kiválóan védtek a kapusok, a meccs eleji pontatlanságunk a Debrecen pihent védekezésének tudható be.

Szabó Zoltán a szezon végén távozik.
Fotó: Frank Yvette

– Szeged–Debrecen 10–6, az első hazai győzelem a Tiszavirág Sport­uszodában. Ez egy rendkívül fontos siker, hogyan élte meg?

– Sokkal régebb óta vagyok a szegedi vízilabdában, mint a játékosaim, ez adott egy plusz érzelmi töltetet számomra. Rengeteg ember eszembe jutott az elmúlt negyven évből, köztük olyanok is, akik már sajnos nem lehetnek velünk, de nagyon örültek volna ennek a győzelemnek az új otthonunkban. Rengeteg ember sikere ez közvetve és közvetlenül, és nem feledkezünk meg a szurkolóinkról sem, akik miatt van ez az egész. Nagyon hiányoznak, az egy újabb elképesztően fontos mérföldkő lesz, szinte egy újabb uszodaavató, amikor először győzhetünk előttük, a segítségükkel.

– Pörögnek az események, eldőlt, hogy a következő szezontól Kiss Csaba váltja önt a vezetőedzői po­­zícióban. Mekkora változás ez az életében?

– Elég nagy. Egy első osztályú csapat edzőjének lenni 0–24 órás feladat. Felkészülés, edzés, meccs, valamiért mindig ezen pörög az ember agya. Sokszor nem alszol ezek miatt. Most egy olyan embernek adom át a helyem, aki szemte­lenül fiatal, és annyi időt tud szánni erre a posztra, amennyi szükséges. Az a célom ezzel a döntéssel, hogy végre több időt tölthessek a családommal, hiszen előbb játékosként, majd utánpótlás szakmai igazgatóként, végül pedig felnőttedzőként nem jutott rájuk elég időm.

– Nyugtasson meg, ugye nem szakad el teljesen a sportágtól?

– Dehogyis! Több időm lesz a családomra, illetve civil munkám időbeosztása is optimálisabbá válik, huszonöt éve egy budapesti cég jogásza vagyok, de a televízióban továbbra is ott leszek a vízilabda-mérkőzé­sek szakkommentátoraként.

– Szerdán 11.30-kor érkezik a Honvéd. Milyen meccsre számít?

– Mindig azt kérem a srácoktól, hogy ne maradjon bennük semmi, nyújtsák a maximumot. Most is ez a terv. Szerencsére az elmúlt hónapokban elkerültek bennünket a betegségek, ez meglátszik a formánkon. Ősszel nem tapasztalhattuk meg, mit tudunk. A Pécs nyert a Honvéd otthonában, megpróbálunk mi is meglepetést okozni Szegeden.

Szentesre jön a BVSC

A férfi vízilabda OB I. 24. fordulójában a Metalcom Szentes ma 19 órakor a BVSC-t fogadja. Négymeccses győzelmi sorozatban érkezik Szentesre a fővárosi alakulat, amelynek tagja a Szentesen és Szegeden is megfordult Nagy Márton. Remek formának örvend a BVSC, hiszen az elmúlt időszakban 11–10-re legyőzte az FTC-t, döntet­lent játszott a Szolnokkal, míg az OSC-től 10–9-re kapott ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában