Helyi sport

2021.03.04. 09:31

Érmek nyitásként

Edző és versenyző. Kanyó Dénes a vízben. Fotó: Muréna Szeged

Forrás: Muréna Szeged

Az idei év első búvárúszóversenyét Du­­naújvárosban rendezték meg, amelyen a Muréna Szegedi Úszó és Búvár Klub versenyzői is rajthoz álltak, bár a vírus miatt a megszokottnál kisebb létszámmal. A Pentele Solar-kupa kiválóan szolgálta a szegediek felkészülését, amelyen számukra „idegen” versenyszámokban is megmérették magukat.

Edző és versenyző. Kanyó Dénes a vízben.
Fotó: Muréna Szeged

A szegedi klub vezetőedzője, Kanyó Dénes most is hozta a tőle megszokott első helyezéseket, de az utánpótláskorú tanítványai is többször felállhattak a dobogóra. Bár az idei év vi­lágversenyeire újabb szintidők nem születtek, a szegediek to­vábbra is lelkesen készülnek, edzenek – márciustól már az új Tiszavirág Sportuszodában.

– Minden rendben velünk, az eredményeink is megfelelnek a felkészülési időszaknak. Ez egy szezonnyitó, akár válogatónak is felfogható, fél­­napos verseny volt Dunaújvárosban – mondta Kanyó Dénes. –

Örülünk, hogy sokan eljöttek erre az eseményre, de a következő, március 13-án Kecskeméten rendezendő viadal még nagyobb kihívás elé állít minket, mert ott talán erősebb, komolyabb mezőnyben indulhatunk el, és így is lemérhetjük, hol is tartunk.

A szegedi versenyzők he­­lyezései, 50 méter uszonyos gyors: 5. Czombos Alexa, 6. Kothencz Petra, 8. Horpácsi Hanna. 100 méter uszonyos gyors: 5. Borka Panna, Czombos A., 6. Varga Jázmin, 7. Horpácsi H. 200 méter uszonyos gyors: 2. Borka P., Czombos A., 4. Süveg Merse, 5. Bálint Bence. 400 méter uszonyos gyors: 3. Süveg M. 100 méter felszíni: 1. Kanyó Dénes, 3. Borka P., Varga Jázmin, 4. Márton Balázs, 5. Horpácsi H., Sztancsik Mária, 6. Kothencz P., 7. Czombos A. 400 méter felszíni: 1. Kanyó D., 2. Sztancsik M., Borka P., Horpácsi H., Márton B., 3. Varga J. 4×50 méter mix felszín: 5. Muréna ÚBK (Varga J., Borka P., Márton B., Kanyó D.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában