Remek visszaigazolás volt

2021.03.10. 10:10

Mészáros Anett újabb nemzetközi versenyre készül

A Szatymazi SE cselgáncsozója, Mészáros Anett (33) ötödik lett a csehországi Prágában rendezett Európa Open 78 kilogrammos súlycsoportjában, így értékes tapasztalatokat szerzett a jövővel kapcsolatban.

Mádi József

A visszatérése utáni első nemzetközi versenyén ötödik helyezést ért el a Szatymazi SE Európa-bajnok, világbajnoki ezüst- és bronzérmes cselgáncsozója, Mészáros Anett. A prágai viadal 78 kilogrammos súlycsoportjában a negyeddöntőben legyőzte a cseh Matejckovát, majd az elődöntőben kikapott a csehországi viadal ezen súlycsoportjának későbbi győztesétől, a holland Van Harselaartól. A vigaszágon a brit Reid legyőzte, de mivel a holland nyert a súlycsoportban, így Mészáros az ötödik helyen végzett a kilenc induló között.

– Nagyon sokat változott a dzsúdó, átalakult a nemzetközi mezőny, és igazából inkább a taktikára épül, mint a fizikai csatára

– mondta Mészáros.

– És nehéz volt megszokni az új szabályokat is. Saját magamtól rosszabbat vártam, és fizikálisan nem voltam rossz, jól bírtam minden téren a küzdelmet, de az biztos, hogy alkalmazkodnom kell majd a megváltozott szabályokhoz. Nagyon rég voltam már szőnyegen, a nemzetközi mezőnyben meg különösen, hiszen hosszú idő óta ez volt az első külföldiek elleni küzdelemsorozatom.

Prágai tapasztalat. Mészáros Anett (balról) hasznosnak ítélte az első akadályt. Fotó: EJU

Mészáros Anett – akit az Első Beton, a szatymazi önkormányzat és a Revitalcare Infúziós Központ támogat – legközelebb Grúziában, Tbilisziben lép tatamira, mégpedig a március 26. és 28. közötti Grand Slamen, amelyre már vélhetően többen neveznek majd a 78 kilogrammosok között is.

– Jó lenne a grúziai versenyen a 3–5. helyen végezni, de hogy ott milyen mezőny várható, azt még nem kutattam fel, nem igazán néztem utána

– nyilatkozta a kiválóság.

– Előtte március 15-étől szlovákiai edzőtáborba utazom, ahol a koronavírus-járvány miatt buborékban készülök fel erre a fontos versenyre. Az a lényeg, hogy a fizikai állapotom egyre jobb, rendben van, jól bírom a meccseket. A cseh viadal is meggyőzött arról, hogy jó döntés volt újrakezdenem, van értelme nekifeszülni a munkának, és a grúz városban is azt várom, hogy visszaigazolást nyerek a döntésem helyességére.

Hogy Mészáros tényleg komolyan beszél, és egy jó világbajnoki szereplésben bízik, arra bizonyíték, hogy kedden is keményen, két edzéssel készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában