A vezetőedző elégedett

2021.03.18. 12:04

Nincs idő pihenni: Interjú Dragan Vukmirral

Nincs lazítás, hiszen a háromhetes válogatottszünet után ismét sűrű és nehéz programja lesz a labdarúgó NB II.-ben szereplő Szeged-Csanád GA-nak, amelynek edzője, Dragan Vukmir beszélt a közelmúlt eredményeiről és a közeljövő terveiről.

Mádi József

Jó tanácsok. Dragan Vukmir szeretné, ha a hibák csökkennének. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– Négy meccs, tíz pont: egészen máshogy néz ki most már a csapat szereplése a legutóbbi bajnoki szakasz alapján. Elégedett ezekkel az eredményekkel?

– Sűrű volt a program, az eredmények jól alakultak, a csapat nagyon akarta már a sikereket, és egyben is voltunk. Sok-sok pozitív dolog történt és látható, de van, amit javítani kell, és szeretném is, ha kijavítanánk.Összességében azért elégedett vagyok ezzel a négy mérkőzéssel.

– Mi változott az előző négy találkozóhoz képest?

– Voltaképpen semmi, csak kihasználtuk a helyzeteinket és megtanultunk nyerni. Sajnos azonban megvoltak azok a hibák még mindig, amelyekből gólokat kaptunk. A lehetőségek értékesítése végre jól alakult az előző szakaszhoz képest.

– Sűrűn belenyúl a kezdőbe, de azért olyan nagyon nem változik az a keret, amelyet pályára küld. Kialakult az állandó csapata?

– Valóban van egy mag, amelyre számíthatok. A felkészülés eleje óta ugyanazt kérem és csináljuk, ehhez kerestem a megfelelő embereket a kereten belül. Mindig megnézzük, ki milyen fizikai és egészségügyi állapotban van, de nagyjából megvannak a húzóemberek.

Jó tanácsok. Dragan Vukmir szeretné, ha a hibák csökkennének.
Fotó: Karnok Csaba

– Mivel töltik a válogatottszünet miatti háromhetes, mérkőzés nélküli időszakot?

– Két nap pihenőt kaptak a játékosok a debreceni mérkőzés után, majd folytattuk a munkát. Nincs lazítás. Edzünk tovább, hiszen kemény mérkőzések várnak ránk áprilisban. Szeretném, ha minél jobb állapotban futnánk neki a még hátralévő kilenc bajnokinak. Lesz edzőmeccsünk is, egyelőre március 28-án megyünk Szolnokra, mert szeretnénk a bajnoki ritmusban maradni. Április 4-én 19.15-kor pedig tévés mérkőzésen fogadjuk a Vasast.

– Mennyire jött jól ez a szünet?

– Nehéz megmondani... Nem tudom. Majd meglátjuk, milyen eredményeket érünk el a következő bajnokikon. Jó szériában voltunk, ez most kényszerből megszakadt, de azt is látom, hogy a csapat egy picit elfáradt az elmúlt két hét négy meccsében és a három utazásban. Hosszú ez a három hét, de nem gond, hiszen belefér egy kisebb felkészülés. Áprilisban hat mér­­kőzés vár ránk, és szeretnénk az előttünk álló időszakot maximálisan kihasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában