Férfi kézilabda

2021.04.17. 21:19

Alilovic-parádé Tatabányán, megsérült egyik legjobbja a MOL-PICK Szegednek

Bár nehezebben indult, ismét nem jelentett gondot a MOL-PICK Szeged a győzelem Tatabányán. Alilovic parádésan védett, Bodó szállította a bombagólokat, így 18–11-es első félidő után 31–24-re nyertek a Tisza-partiak a férfi kézilabda NB I. mérkőzésén.

Becsei Dávid

Tatab‡nya 20210417 KŽzilabda NBI Tatab‡nya-Szeged Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Fotó: Árvai Károly/MW

Magabiztos győzelmének ellenére nem lehet felhőtlen a szegediek öröme, ugyanis a második félidő hajrájában a szlovén válogatott beálló, Matej Gaber lába megsérült, egyelőre nem tudni, mennyire súlyos. A meccskeretből egyébként a szokásos hiányzókon túl Jonas Källman sem volt ott, ugyanis a Veszprémi KKFT ellen összeszedett egy combsérülést a magyar kupa elődöntőjében.

Gyorsan kiszállt. Borut Mackovseket (51-es mezben) a 8. percben piros lappal kiállították a játékvezetők, miután könyékkel eltalálta Sipos Adriánt.
Fotó: Árvai Károly/MW

Legközelebb szerdán 18 órakor vár bajnoki mérkőzés a MOL-PICK Szegedre, 18 órára a Balatonfüred érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a csapatom hozzáállásához, nagyot harcoltak a fiúk. Fontos játékosokat vesztettünk el, de örülök, hogy az első félidőben nagyobb különbségre tettünk szert, amit a második játékrészben a hét a hat elleni játékkal megtartottunk. Komoly gondot okoz nekünk, hogy folyamatosan megsérül valaki, de nem tudunk mást tenni, mint azokkal dolgozni, akik a rendelkezésünkre állnak.

Grundfos Tatabánya-MOL-PICK Szeged 24–31 (11–18)

Férfi kézilabda NB I., 20. forduló. Tatabánya, Földi Imre sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Andorka, Hucker.

Tatabánya: Bartucz – Hornyák B. 2, Ancsin 4, Juhász 2, Sipos 2, Győri 4, Molnár 2. Csere: Wyszomirski, Konecny (kapusok), Ilyés, Debreczeni 1, Bozovics, Tóth, Zdolik 2, Balogh 5/1, Nemes. Megbízott edző: Sibalin Jakab.

MOL-PICK Szeged: Alilovic – Bombac 3, Mackovsek, Gaber 2, Bánhidi 5, Bodó 6, Stranovsky 4. Csere: Kaspárek, Radivojevics 5/1, Canellas 5, Rosta, Zsitnyikov 1, Rea, Bajus. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás: 10, ill. 6 perc.

Hétméteres: 2/1, ill. 3/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában