Kvótát érhet a siker

2021.04.28. 09:52

Sárosi Laura egyre közelebb az olimpiához

A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE játékosa, Sárosi Laura nyerte a perui nemzetközi versenyt.

Peruban nagy lépést tett előre a szegediek játékosa. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A szegedi klub játékosa az első körben kiemeltként nem lépett pályára, majd egy ecuadori, egy guatemalai és egy mexikói ellenfelet győzött le. A döntőben a magyar Gonda Daniellát győzte le két szettben.

Peruban nagy lépést tett előre a szegediek játékosa.
Fotó: Kuklis István

Sárosi Laura elmondta, úgy számolnak, a Peruban szerzett kvalifikációs pontoknak köszönhetően négy országot előzhet meg, így a 33. helyre léphet előre a világranglistán.

A kvalifikációs rend szerint a világranglista első 16 helyezettje – nemzetenként maximum két tollaslabdázó – kap egyesben kvótát, illetve a lista 17. helyétől nemzetenként egy-egy játékossal és a japán indulóval töltik fel 38-asra a mezőnyt. A nemzetközi szövetség ezenfelül három szabadkártyát oszthat ki úgy, hogy mind az öt kontinensről legyen tollaslabdázó az olimpiai indulók között.

– Most már ezzel a versennyel azt mondhatom, hogy szinte megvan a kvóta, de ez még nem biztos, van még három-négy verseny vissza – tette hozzá.

A sikeres perui szereplést annak tudja be, hogy a mögötte álló csapat támogatta őt az elmúlt időszakban, amikor a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az olimpiát.

– Lehetőségem nyílt arra, hogy fejlődjek olyan területeken, amelyeken eddig nem volt idő vagy lehetőség. Az új indonéz edzővel meg a csapattal és a mentál coachcsal azt érzem, hogy most kezd összeállni az elmúlt másfél év munkája – fogalmazott.

Sárosi Laura ma érkezik haza, Szegeden készül tovább, és a jövő héten utazik a következő versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában