Az egyik címvédő viszont megsérült

2021.04.28. 09:49

Taroltak a szegedi Deli Team bothúzói az országos bajnokságon

Az előzetes várakozásoknak megfelelően remekül teljesítettek a szegedi Deli Team versenyzői a bothúzó abszolút országos bajnokságon Balatonlellén. Négy aranyérmet szereztek.

Fotó: Deli Team

Hatan képviselték a Deli Teamet a hazai bothúzás legrangosabb hazai versenyén. Minden csoportban nyolc versenyző nevezését fogadták el a szervezők. A 70 kg alatti nők kategóriájában csapatházidöntőt rendeztek, ugyanis a címvédő Varga Fanni Rebeka a szentesi Csordás Cintiával csapott össze, Motyovszki Lilla Lenke pedig juniorkorúként ötödik helyen végzett a felnőttmezőnyben.

– Előzetesen már látszódott, mindenki jó formában van, viszont Fanni élethelyzete olyan, hogy éppen most építi a lovasoktatói vállalkozását, és arra koncentrál, keveset edz, aminek meglett a böjtje. A második meccsén részlegesen elszakadt a mellizma, de bejutott a döntőbe, ahol Cintia legyőzte. Nagyon örülünk neki, hogy nálunk maradt az aranyérem – mesélte örömmel Deli Tamás, aki két első hellyel mutatta a helyes irányt társainak.

A +70 kg-os kategóriában ezüstérmes lett Szőcs Petra, akit csak a többszörös fekvenyomó-világbajnok, Lombosi Melinda tudott legyőzni, a döntőben. A férfiak mindhárom kategóriájában a szegedi Deli Teamhez került az arany. +105 kg-ban Véró Alex, –105 kg-ban és a masters korcsoportban Deli Tamás nyert.

– Alexnek szinte a világon sem lenne legyőzője. Molnár Zsolt megszorongatta, de besavasodott az alkarja, így nem jutott döntőbe. Ami engem illet, a 105 kg alattiaknál viszonylag könnyű sikert arattam, a masters viszont nehezebb volt. Súly- helyett korcsoport, volt, aki 40 kg-mal nehezebb volt nálam, így őt jól ki kellett mozgatni, sikerült, így minden meccsemet 2–0-ra nyertem meg – emlékezett vissza Deli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában